Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından “Mühendislik” semineri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Ege Yapı İnşaat Şirketi Proje Yöneticisi Cengiz Özgüç katıldı. Özgüç, inşaat mühendisi adayı öğrencilere inşaat yönetimini ve temel kalıp konularını anlattı. Öğrencilere ilerlemek istedikleri alanlarla ilgili yardımcı olacak bilgiler veren Özgüç, beton yapımı konusunda uzmanlaşmak istenilen alanın mutlaka öğrenilmesi tavsiyesinde bulundu. Beton evler hakkında da bilgiler veren Özgüç, “Beton evler insan sağlığı için uygun değildir. İnsanın omuriliğinde bir elektrik var. Beton binalar buna zarar veriyor. Almanların yaptığı ahşap beton binalar var. Onlar bu evlerin kendi fikri olduğunu söylerler ama bu evler ilk olarak Sakarya’da yapılmıştır. Onlar restorasyon çalışmasıyla, iki çiçek böcekle bunu sahiplenmişler ama ilk yapılan yer Sakarya’dır” ifadelerini kullandı.

Ege Yapı İnşaat Şirketi Proje Yöneticisi Cengiz Özgüç, Batışehir projesi konusunda da bilgiler vererek, bu tür büyük projelerde önemli olanın ekip çalışması olduğunu belirtti. Özgüç, “Bizimle birlikte elektrik ve makine mühendislerinin de payı çok büyüktür. Onlarla iyi geçinmeliyiz. Onların yapacağı ufak bir hata bizim de emeklerimizin boşa gitmesi demektir. Bu nedenle inşaat, elektrik ve makine mühendisi, hatta mimar, hep birlikte çalışır. Mimar ve mühendis ayrı düşünülemez. Burada da mimarlık bölümünün açıldığını duydum. Çok iyi olmuş ama daha önceki öğrenciler çok şey kaybetmiş. Bir mimarı tanımadan o işi iyi yapamazsınız. Bu dönemde tanıyacaksınız ki ileride zorlanmayın” diye konuştu.

Panel sonunda elektrik ve makine mühendislerinin bu projedeki görevleriyle ilgili sunum yapıldı. Ege Yapı İnşaat Şirketi Proje Yöneticisi Cengiz Özgüç’e de katılımı dolayısıyla plaket takdim edildi.