Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Güleç, öğrencisi Neslihan Demiriz ile birlikte, şövalyeliği “Ortaçağ’da Şövalyelik ve Şövalye Eğitimi” adıyla kaleme aldı.

Türkiye’de şövalyelik ile ilgili yayınlanan ilk kitap olduğunu belirten Prof. Dr. İsmail Güleç, “Bu kitabın öyküsü, öğrencim Neslihan’ın tezi sırasında şövalyelik ile ilgili hiçbir kitabın olmadığını fark etmemizle başladı. Herkes şövalyeliği bildiğini zannediyor ama bu konuda Türkiye’de bir tane bile kitap yok” ifadelerini kullandı.

Şövalyeliğin bizde bir karşılığının olmadığına değinen Güleç, “Kitabımızı birkaç arkadaşa verirken gördüm ki, hepsi benden şövalyeliğin bizdeki karşılığıyla ilgili araştırmalar da bekliyor. Maalesef araştırdık ve gördük ki şövalyeliğin bizde bir karşılığı yok. Bizdeki ‘alp’ tipiyle karşılatırdık fakat şövalyelik, alplere benzese de tam karşılığı kesinlikle değildir” şeklinde konuştu. Kitabından içeriğinden söz eden Güleç, “Bir şövalyenin nasıl yetiştiğini, kim olduğunu yazdık. Eğitimleri üzerinde durduk” dedi.