Sakarya Büyükşehir Belediyesi bilişim alanında yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Sakarya Yönetişim Portalı (SAYPORT) ile vatandaşlar Büyükşehir uygulamaları ve e-belediyecilik hizmetlerine daha kolay ve rahat bir şekilde ulaşacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile yeni bir proje daha hayata geçiyor. Sakarya’da Vatandaş Odaklı Kent Yönetimi Modelinin Kurulması projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi web uygulamalarına (SAKUS, e-belediye, Web TV, Facebook) ulaşımı kolaylaştırmak ve yararlanıcı sayısını arttırmak amacıyla Kentpark, Yenikent Park, Sakarya Park’a ücretsiz internet kullanımı için wifi-hotspot noktası ve 10 adet kare kod (mobil kod) yerleştirilmiştir” denildi.

Yapılacak olan şehir erişim noktaları ile ilgili de bilgilerin verildiği açıklamada, “Anket yönetimi; etkinlik rehberi; Çözüm Masası, Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi Tıbbi Tahlil Sonuçları, şehir tanıtımı gibi modüller ile afet anında sivil halkın kullanacağı toplanma yerleri, fatura, vergi borcu ödeme web servisleri, otobüs, hızlı tren, raylı sistem saatlerinin, nöbetçi eczanelerin, vefat edenlerin defin duyuruları gibi bilgilerin yer alacağı portalın İngilizce-Türkçe yazılımları ve ara yüz tasarımı yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.