Tarihi Sabit Efendi Konağı yapım ve Faik Baysal Kütüphanesi yenileme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’nin de ihale aşamasında olduğunu ifade etti. Toçoğlu, “Biz, Sakarya’da yaşamanın ayrıcalığı fark edilsin istiyoruz. Değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için, daha yaşanabilir bir Sakarya için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Tarihi Sabit Efendi Konağı yapım ve Faik Baysal Kütüphanesi yenileme çalışmaları tamamlanıyor. İki projenin de kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetinde olacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin kimliğine önemli katkılar sunacak projelerimiz kısa süre içerisinde tamamlanacak. Sakarya, tarihi ile özdeşleşmiş Tarihi Sabit Efendi Konağı’na ve yenilenen yüzüyle modern Faik Baysal Kütüphanesi’ne kavuşacak. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu. Kavaklar Caddesi ile Turan Caddesi’nin geçiş noktasında aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilen Sabit Efendi Konağı projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimiz ile özdeşleşen bir yapıyı daha Sakarya’mıza kazandırıyoruz. Aslına uygun olarak projelendirilen Tarihi Sabit Efeni Konağı yapım çalışmalarımız, büyük ölçüde tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde bu yapıyı da hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan kütüphaneye vatandaşların isteği doğrultusunda Faik Baysal adının verildiğini, çalışmaların ise kısa süre içerisinde tamamlanacağını da belirten Toçoğlu, “Belediyemize devrolan kütüphanelerle ilgili hemen yenileme çalışması başlatmış ve yapmış olduğumuz ankete katılan hemşerilerimiz kütüphanenin adını Faik Baysal olarak belirlemişti. Bu yenileme çalışmamızda da sona geldik. İnşallah kısa süre içerisinde yenilenen kütüphanemiz, yeni eklenen kaynaklarıyla hemşerilerimizin hizmetinde olacak” dedi. Tarihi Uzunçarşı Yenileme projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “İnşallah yılbaşına kadar projemizin ihalesini gerçekleştireceğiz. Esnafımızla birlikte tarihi adayı tekrar tarihiyle bütünleştireceğiz. Adapazarı Belediyesi ve Büyükşehir’e bağlı ekiplerimiz gerekli çalışmaları gerçekleştiriyor. Biz, Sakarya’da yaşamanın ayrıcalığı fark edilsin istiyoruz. Değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için, daha yaşanabilir bir Sakarya için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.