Semerkand vakfı tarafından yaptırılacak olan Semerkand vakfı Kültür Merkezi tanıtım programı gerçekleşti.

Yapılan tanıtım programına Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz ve çok sayıda davetli katıldı.

Yapılan tanıtım toplantısı Kültür merkezinin tanıtım videosuyla başladı. Daha sonra kültür merkezi hakkında bilgileren veren Semerkand Vakfı Sakarya İl Başkanı Erdinç Bora, “Bu kültür merkezini Adapazarı Belediyesi sınırları içerisinde, yeni yapılan stadyumun yanında 8 bin metrekare arsa üzerine toplamda 10 bin metrekare bir inşaat yapılacaktır. Binamız içinde yer alması düşünülen konferans salonları, düğün salonları yönetim birim odalarımıza, bay ve bayan yüzme havuzları, sauna ve sohbet salonları, kitap evi, çocuklarımızın rahatlıkla okul öncesi eğitim görebileceği kreşler, kız ve erkek gençlik merkezleri yer alacaktır. Semerkand Vakfı Sakarya’mızda her yıl 10 bin adet hayırseverlerden bizim aracılığımızla ihtiyaç sahiplerine kumanya ulaştırıyoruz. Her yıl kutlamış olduğumu kandillerde de 210 bin adet kandil simidini gönül dostlarımız aracılığıyla halkımıza dağıtıyoruz. Biz ne siyaset, ne siyasetçiyiz. Ne cemaat ne cemaatçiyiz. Biz bu vatana bu millete hizmet eden bu ümmetin hizmetçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Sakarya İl Müftüsü Serenli ise yaptığı açıklamada, “ Ülkemize gelen yabancılara gösterilen o vakıf eserleriyle övünüyoruz. Onlarla iftihar ediyoruz. Bizde bu dünyadan ayrıldıktan sonra bizim çocuklarımızın da övünecekleri vakıf eserlerini, hayır eserlerini bırakmamız gerekiyor. Semerkand vakfının yapmış olduğu hayırlı hizmetleri takdir ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası verilen ikramlar sonrası program sona erdi.