Safra kesesi ameliyatı için genel anesteziyle uyutulacağını beklerken, sırttan uygulanan bölgesel anesteziyle hem konuştu, hem ameliyat oldu.

Sakarya’nın Akyazı ilçesi’nde karın ağrısı, mide bulantısı ve hazımsızlık şikayetleri ile Akyazı Devlet Hastanesi’ne başvuran 35 yaşındaki hastaya Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Burhan Gencer tarafından akut kolesisit (safra kesesi taşı) tanısı konuldu. Hastaya kapalı safra kesesi ameliyatı uygulanması gerekiyordu. Ancak hastanın ameliyatı için aranan şartlardan birini sigara yok etmişti. Uzun yıllar günde 3-4 paket sigara içen hasta, aynı zamanda KOAH (kronik tıkayıcı akciğer hastalığı) olmuştu. Durum böyle olunca genel anestezi alması anestezi uzmanı tarafından sakıncalı bulundu. Bunun üzerine Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Tolga Ergönenç tarafından sırttan uygulanan bölgesel anestezi yöntemi uygulanarak hastanın uyanık bir şekilde ağrı duymadan ameliyat olmasına karar verildi. Gerçekleşen ameliyat sayesinde, hasta genel anestezi almadan doktorla sohbet ederek sağlığına kavuşturuldu.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Akyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Savaş Taşkıran,‘’ Op.Dr. Burhan Gencer’in başarı ile gerçekleştirdiği operasyon için; Uz.Dr. Tolga Ergönenç tarafından uygulanan ve hastanemizde ilk defa gerçekleştirilen torakal epidural anestezi sayesinde genel anestezinin riskli olduğu safra kesesi ameliyatı, başarı ile gerçekleştirilmiştir.Hekimlerimizi ve personelimizi kutluyorum’’ dedi. Bel, sırt ve boyun bölgelerinden uygulanabilen epidural anestezi sayesinde hastanın uyutulmasına ve ayılma süreçlerine ihtiyaç olmadan, genel anestezinin oluşturabileceği risklerden arınmış olarak ameliyat gerçekleştirilmiş olunuyor.