Türk Kızılayı Taraklı Şubesi, Kızılay Haftası etkinlikleri düzenleyen Taraklı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Taraklı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Kızılay Haftası etkinliklerine Türk Kızılayı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Yener ile H. Nail Çelikkan, Taraklı Ortaokulu Müdürü M. Ali Çınar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Taraklı Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Çınar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Şube Başkanı Alaattin Yılmaz yaptığı konuşmada: “Türk Kızılayı, Türk halkının dünyaya uzattığı merhamet eli olarak yaklaşık 1,5 asırdır ulvi bir görevi büyük bir özveri ile yerine getirmektedir. 1868 yılında kurulan Türk Kızılayı, o tarihten bu yana kadar halkımızın ve özellikle yakın coğrafi komşularımızın başına gelen her türlü felakette görev alarak tarihe tanıklık etmiştir" dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda ayrıca öğrencilere Kızılay’ın tarihçesi, görevleri, faaliyet alanlarının anlatıldığı sunum gerçekleştirildi. Programın sonunda dereceye giren öğrencilere Kızılay rozeti ve kitap armağan edildi.