Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “İnşallah kısa süre içerisinde Tarihi Konağı şehrimize hediye edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, aslına uygun inşa çalışmalarının devam ettiği Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda incelemelerde bulundu. Yeni dönem kentsel tasarım projeleri kapsamında şehrin birçok bölgesinde yenileme çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, Tarihi Sabit Efendi Konağı’ndaki çalışmaların da kısa süre içerisinde tamamlanacağını müjdeledi.

Şehir tarihinde önemli bir yeri olan Sabit Efendi Konağı’nda hayata geçirilen çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Başkan Zeki Toçoğlu, “1999 depreminde zarar gören Sabit Efendi Konağı şehir tarihimizin önemli bir parçasıydı. Yenileme çalışmaları ile birlikte tarihi yapıdaki Osmanlı mimarisinin kalıcılığını da sağlamış olacağız. İnşallah kısa süre içerisinde Tarihi Konağı şehrimize hediye edeceğiz” diye konuştu.

İnsana temas etmeyen yapıların inşa edilmesinin gelişmişlik göstergesi olamayacağını da hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Çağın gerekliliklerine uygun yenilikleri şehrimizde hayata geçirmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda Sakarya’nın ait olduğu kültür coğrafyasının taşıdığı izleri de muhafaza etmeye gayret ediyoruz. Şehrimizin kendine özgü farklılıkları koruması üzerinde önemle durduğumuz konuların başında yer alıyor. Bu konuda kararlı çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.