Son çıkan torba yasa kapsamında Belediyeye borcu olan vatandaşların borçlarının yapılandırılması uyarısında bulunan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, tüm Hendeklileri bu yasadan faydalanması uyarısında bulundu.

Son çıkan Torba yasa kapsamında vatandaşların Belediyeye olan borçları da yapılandırılırken, belediye olan borçların yapılandırılmasıyla ilgili Hendek Belediyesinden uyarı geldi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, son torba yasada yer alan ve vatandaşların belediyelere olan borçlarıyla ilgili kısmının önemli olduğunu belirterek “Hendek Belediyesine emlak, reklam ve tabela ve benzeri borcu olan vatandaşlarımız belediyemize gelerek borçları hakkında bilgi alabilirler. Bu noktada süre dolmadan tüm Hendeklileri bu yasadan faydalanmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi

İnci, Yasa kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı olan vergi cezaları, gecikme faizleri alacaklarında yapılan af, indirim ve taksitlendirme başvuru süresinin 1 Aralık 2014 mesai saatinde biteceğini kaydetti. İlgili kanun maddesi kapsamında bahsi geçen borçların yapılandırılarak, 36 aya kadar taksit imkanının bulunduğunu da belirtti. Mükelleflerin bu fırsatı değerlendirmelerini için 1 Aralık 2014 tarihinde mesai bitimine kadar Belediyeye müracaat etmeleri gerektiğini ve son başvuru süresini kaçırmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.