Uluslararası başarılarıyla ülke çapında ses getiren ünlü kalp cerrahi Profesör Doktor Serdar Günaydın Adatıp Hastanesi’nde görev yapmaya başladı.

Türkiye’de pediatrik kalp damar cerrahisi yapabilen nadir hekimlerden olan Profesör Doktor Serdar Günaydın Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1989 yılında mezun olduktan sonra, Hollanda’nın Leiden Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İngiltere’nin Birmingham Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de eğitim gördü.

Kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Serdar Günaydın, 2014 başında İngiliz bilim adamlarıyla birlikte geliştirdiği, ameliyatlarda çıkan kanı temizleyip filtre ederek hastaya yeniden verilmesini sağlayan cihazıyla İngiltere’nin önemli inovasyon ödülüne de aday gösterilmişti. Kan kaybını önleyen cihaz, Times Bilim Ödülleri kapsamında İnovasyon ve Teknolojiye Sıra Dışı Katkı dalında birinci seçildi. Kroner by pass, çocuk kalp ameliyatları, damar ameliyatları, şah damarı ameliyatları, estetik ve lazer varis tedavisi, yeni teknoloji ameliyatsız anevrizma girşimleri, toplardamar tıkanıklarının ameliyatsız tedavisi, yara tedavisi ve kök hücre uygulamaları yapan Profesör Doktor Serdar Günaydın ihtisasını Japonya’da yaptı. Amerika Birleşik Devletleri’nde üst ihtisasını tamamlayan Günaydın Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği ve Society of Thoracic Surgeons (Amerikan Kalp Cerrahisi Derneği) üyesi oldu. Ünlü Kalp Cerrahi Uzmanı Prof. Dr Serdar Günaydın geçtiğimiz günlerde Adatıp Hastanesinde göreve başladı.