Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ‘Usturalı Efendi’ kısa filminin galası yapıldı.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tülay Çelik koordinatörlüğünde hazırlanan belgesel filmde bölüm öğrencileri Tuğba Öz, Hilal Atasert, İsmail Görmez ve Emine Özden ve Teknoloji Fakültesi öğrencisi Seyfi Demirci görev aldı. Filmde kaybolmaya yüz tutan esnaflık değerleri, Adapazarı Uzun Çarşı’nın en eski esnaflarından biri olan Mehmet Taşkın’ın hikayesi üzerinden anlatılıyor. Gala öncesi konuşan Yrd. Doç. Dr. Çelik, “Bu belgesel, Adapazarı’nın en önemli merkezlerinden biri olan Uzun Çarşı’da yıllardır berberlik yapan Mehmet Taşkın’ın içinde büyüdüğü esnaflık değerlerine ve dükkanına bağlılığını, işine olan tutkusunu, müşterileriyle kurduğu sıcak ve samimi ilişkiyi konu alırken, bu şehrin kaybolmaya yüz tutan değerlerinin farkına varılmasını sağlıyor. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Film Atölyesi’nde galası yapılan kısa film ‘Usturalı Efendi’ izleyiciler tarafından tam not aldı.