Sakarya Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kurt ve Üyeleri, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyarette söz alan Başkan Kurt eczacı teknisyenlerinin önemli bir görevi olduğunu vurguladı. Bilimsel eczacılığın 176 yaşına girdiğini anımsatan Kurt, yaşanan bu süreçte eczane teknisyenlerinin insan sağlığına yaptığı hizmetleri aktardı. Eczanedeki yetki ve görev alanlarının 26 Nisan 2011 tarihinde kanunda yapılan düzenleme ile iyileştirildiğini belirten Kurt, "24 sağlık kurulusunda diplomasız ve sertifikasız kişilerin kesinlikle çalıştırılmayacağı yasa ile belirlendi. Böylece günümüzde eczaneler kesinlikle diploma ve sertifikası olmayan kişiler çalışamayacaktır" dedi.

Ziyarette konuşan ev sahibi Vali Coş ise sağlık sektörünün önemine işaret etti. Eczane ve eczane teknisyenlerinin önemli bir misyonu üstlendiğini vurgulayan Vali Coş, ziyaretten kaldığı memnuniyeti belirtti. Vali Coş’un başarılar dilediği ziyarete Sakarya Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Zeki Kurt’un yanı sıra Onursal Başkan ve Kurucu Üye Ali Osman Yenilmez, Başkan Yardımcısı Cem İkican, Genel Sekreter Mustafa Ediz, Sosyal Etkinlikler Komisyonu Başkanı Suat Demir katıldı.