23. Kalite Kongresi’nde şirketin iyi uygulamalarını katılımcılarla paylaşan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “EFQM modeli bir belge ile sınırlı kalmamalı. Bu süreçleri sürdürülebilir bir şekilde hayatınızda uygulamanız gerekiyor” dedi.

KalDer ve TÜSİAD işbirliği ile düzenlenen ve YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nun ‘Ulusal Kalite Hareketi’ konulu oturumda konuşmacı olarak yer aldığı 23. Kalite Kongresi, bu yıl da "Mükemmelliği Yaşamak" temasıyla 17-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Avrupa ve Türkiye’den birçok şirketin üst yöneticilerinin katılım sağladığı kongrede, YEDAŞ’ın oturum sponsoru olduğu ‘Küresel İlkeler Sözleşmesi’ ve ‘Ulusal Kalite Hareketi’ konulu oturumlar büyük ilgi gördü.

YEDAŞ’IN YÖNETİM MODELİ KATILIMCILARI ETKİLEDİ

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı ve şirketin hedef ve stratejileri hakkında verdiği bilgiler, oturum konuklarını oldukça etkiledi ve tebriklerle karşılandı. Soru-cevap şeklinde geçen oturumda, elektrik dağıtım hizmeti sunan bir şirketin ‘Kalite’ ve ‘Sürdürülebilirlik’ anlayışına verdiği öneme dikkat çeken katılımcılar, YEDAŞ’ın iş süreçleri hakkında Genel Müdür Türkoğlu’ndan bilgi aldı ve not tuttu. Türkoğlu, kurumsal yeteneklerin geliştirilmesi, ekip çalışması ve yetenekleri keşfetmek, paydaşlara bakış açısı, kaynakları verimli kullanabilmek gibi birçok başlıkta edindiği bilgi ve deneyimlerini, şirketin iyi uygulamalarını katılımcılarla paylaştı.

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER TÜRKOĞLU’NU DAVET ETTİ

Bu yılki Kalite Kongresi’ni birçok üniversite yakından takip ederken, Uludağ Üniversitesi’nin öğretim görevlileri ve öğrencileri, oturum sonunda YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nu Bursa’ya davet etti. Şirketin ‘kalite, liderlik ve sürdürülebilirlik’ yönetim modelinden etkilendiklerini belirten öğrenciler, “Sizleri Uludağ Üniversitesi’ne davet ediyoruz. Kısa sürede yakaladığınız yönetim modeli, bilgi ve birikimlerinizin ‘rol model’ olacağı inancını taşıyoruz. Türkoğlu’nun da konuşmacı olarak yer alacağı ‘Kalite ve Sürdürülebilirlik’ temalı bir seminer düzenlemek istiyoruz” şeklinde taleplerini ilettiler. Genel Müdür Türkoğlu ise, böylesine anlamlı bir seminerde yer alacağını kaydetti.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SEÇTİĞİMİZ YOL HARİTASI”

Ulusal Kalite Hareketi’nin aslında tüm süreçlerde sürdürülebilirliği sağlamak olduğunu altını çizen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Sürdürülebilirlik, tüm paydaşların yön birliği ve sinerjisi ile şirketiniz için seçtiğiniz yol haritasıdır. 4 yaşında genç bir şirketiz ve hedeflerimizi belirlediğimiz toplantılarda öncelikle yönetim modelimizi doğru koyarak, bir süreçlere başlamayı tercih ettik. Dünyanın en büyük 500 şirketinin kullandığı ‘Toplam Kalite Yönetim’ modeli dediğimiz EFQM modeli ve Balance Score Card yönetim modeli ile birlikte yönetilen bir şirketiz. EFQM modeli 4-5 yıllık verilerin istiyor. Bu doğrultuda ölçülebilir, tartışılmaz veriler ve bilgi teknolojilerinde ciddi bir yapılanmaya giden şirketimizi denetleyen Kalder, iki yıllık performansımızı kabul etti ve 2 yaşındayken EFQM 3 Yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi’ni aldık” dedi.

"EFQM MODELİ BELGEDE KALMAMALI, TÜM SÜREÇLERDE UYGULANMALI"

Genel Müdür Türkoğlu, “Bize göre EFQM modeli bir belge ile sınırlı kalmamalı. Bu süreçleri sürdürülebilir bir şekilde hayatınızda uygulamanız gerekiyor. YEDAŞ olarak her yıl çalışanlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz öz değerlendirme toplantıları ile tüm süreçleri masaya yatırıyoruz. Önceki dönemleri değerlendiriyor, önümüzdeki dönemin hedef ve stratejilerimizi belirliyoruz” ifadelerini kullandı. Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerini de kalitenin ve sürdürülebilirliğin olmazsa olmazı olarak gördüklerini kaydeden Türkoğlu, “Kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımı için tamamlanan yatırımlarla Avrupalılarla aynı elektrik enerjisi hizmetini alacak olan müşteriler, elektrik dağıtım şirketlerini ‘Hayatımızın neresinde var, diğer şirketlerden farkı nedir?’ diye sorgulamaya başlayacak. İşte bu noktada YEDAŞ; başlatmış olduğu ulusal kalite hareketi ile üç başlıkta kurumsallaşma, Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleri ve bilgi teknolojilerindeki yatırımlarıyla dünyaya entegre olacak” şeklinde konuştu.

TÜRKOĞLU’NA BİD KOMİTE ÜYELİĞİ TEKLİF EDİLDİ

Business Initiative Directions (BID) Başkanı Jose E. Prieto, gönderdiği övgü dolu mesajında BID Komite Üyesi olmasını talep ettiği YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, şunları kaydetti: “2019 yılında operasyonel ve mükemmellik alanında Avrupa’nın ilk 10 şirketi olma hedefi doğrultusunda başlattığımız ‘Mükemmellik’ sürecinde tüm dünyanın dikkatlerini üzerimize çekiyoruz. BID tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri’nde bu yıl mükemmellikte Avrupa’nın zirvesine çıkarak, Kalite Platin Tacı Ödülü’ne layık görüldük. Türkiye’deki dev şirketlerin ve kuruluşların katıldığı Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 14 adet Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projelerimiz, Avrupa’nın ‘İletişimin Oscarı’ olarak lanse ettiği ve ‘En Prestijli ve En Etkileyici Ödül’ olarak gösterilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (United Nations Development Programme) UNDP Özel Ödülü’nü aldı. YEDAŞ’ın iş süreçlerinde vazgeçilmezleri arasında yer alan ‘Liderlik, Kalite ve Sürdürülebilirlik’ olgusuna verdiği önem sayesinde, hem büyük ödüllerin sahibi oluyor, hem de bugün büyük dünya şirketleri arasında ‘Avrupa’nın En İyi Şirketi’ seçiliyor.”