TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi E.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, yeni yardım planına göre 5’inci ve 6’ncı derece malul gazi ve engelli Mehmetçikler de vakıftan aylık yardım alabileceklerini söyledi.

TSK Mehmetçik Vakfı, 2015 yılı Ocak ayı itibariyle geçerli olacak yardım planını açıkladığını ifade eden TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi E.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, “01 Ocak - 30 Haziran 2015 döneminde geçerli olacak yardım planına göre yeni bir uygulama yürürlüğe konuldu. Daha önce, vakıftan yılda iki kez nakdi yardım alan 5’inci ve 6’ncı derece malul gazi ve engelli Mehmetçiklere yapılan yardımlar, ‘sürekli veya belli bir süre dahilinde yapılan yardım’ kapsamına alındı. Yılın ilk 6 ayında geçerli olacak yardım planına göre, 5’inci derece malul gazi ve engelli bir Mehmetçik 300 TL, 6’ncı derece malul gazi ve engelli bir Mehmetçik ise 250 TL aylık yardım alacak. Buna bağlı olarak 5’inci ve 6’ncı derece malul gazi ve engelli Mehmetçiklerin hak sahibi olan çocuklarına da ilk defa bakım ve öğrenim yardımı yapılacak” dedi.

Birinci dönem yardım planının 01 Temmuz 2015 tarihi itibariyle yeniden güncelleneceğini ifade eden Yıldırım, “Birinci dönem yardım planına göre şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımı 41 bin TL’ye, 1’inci derece malul gazi ve engelli Mehmetçiklere yapılan bakım yardımı aylık olarak bin 70 TL’ye yükseltildi. Vakıftan yardım alan üniversite öğrencisi bir Mehmetçik çocuğuna yapılan öğrenim yardımı aylık 710 TL oldu. TSK Mehmetçik Vakfı’ndan halen 8 bin 779 Mehmetçik ve ailesi, aylık ortalama 5 milyon 50 bin TL yardım alıyor” diye konuştu.