Samsun Valisi İbrahim Şahin, sınıf içi eğitimin kadar, sınıf dışı eğitimlerin de önemli olduğunu vurguladı.

Samsun’daki öğrencilerin başarısını arttırmak için sürekli değerlendirme yapmak, değerlendirmelerin takibini ve analizlerini yaparak eğitim kalitesinin sürekli yükseltilmesine katkı sağlamak amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya başlanan “Adım Adım Başarıya Projesi” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Samsun Öğretmenevi Vali Erdoğan Cebeci Konferans Salonu’nda düzenlenen proje toplantısına Samsun Valisi İbrahim Şahin, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarrif Müfettişleri Başkanı Selim Çakır tarafından “Adım Adım Başarıya Projesi” hakkında sunum gerçekleştirildi.

Sınavların önemine değinen Vali İbrahim Şahin, “Çocuklarımızın bu sınavlarda başarılı olup yüksek puanlar alması ve başarı kriterleri oldukça önemli. Ben sınıf içi eğitim kadar, sınıf dışı eğitimlerin de önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Çocuklara okuldaki derslerin dışında gerek felsefi konularda, gerek ahlaki konularda, gerekse hayati konularda pozitif bilimlerin dışında hayata dair şeylerinde öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunlarda siz öğretmenlerimizin marifeti ile olacaktır” dedi.

Samsun’da eğitim konusunda belirli zamanlarda bazı projeleri uygulayacaklarının altını çizen Vali Şahin, “Bu maksatla ben yüzme konusunun üzerinde durmak istiyorum. Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte kapalı yüzme havuzu olan ilçelerimizde çocuklarımıza yüzme eğitimleri verilecektir. Samsun gibi denize sahili olan bir ilimizde çocuklarımıza denizi sevdirmek, suyu ve çevreyi muhafaza etme bilincini onlara yerleştirmek için bu tür projelerin önemli olduğuna inanıyorum. Ayrıca çocuklara mutlaka bir müzik aleti çalmaları konusunda eğitim vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Samsun’daki eğitimi daha öne çıkartabilmek ve eğitimde kaliteyi arttırmak için eğitimcilerin düşüncelerinin önemli olduğunun altını çizen Vali Şahin, “Bu proje için idarecilerimizin de öneri getirmelerini istiyoruz. Bizleri yönlendirmesini arzu ediyoruz. Samsun’da eğitimle ilgili yapılan çalışmalarda başta ilin valisi olarak ben, vali yardımcılarımız ve ilçe kaymakamlarımız sizlere her konuda katkı sağlayacaklardır. Eğitim konusunda her kurum üzerine düşeni biraz daha zorlayarak, gayretle yaparsa bunun karşılığı kısa süre sonra mutlaka alınacaktır” şeklinde konuştu.