Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, O’nun düşüncelerine yönelmek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır" dedi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde O’nu saygı ve minnetle anıyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmalı ve Atatürk’ün yolunda hedeflerimizi daima büyük tutmalıyız" diye konuştu.

Son 12 yıldır demokrasi, hukuk, sağlık, eğitim, bilim, ekonomi, askeri ve birçok alandaki hizmetler ile Cumhuriyet tarihinde rekor atılımlara imza atıldığına işaret eden Genç, "Bir yandan Gazi Mustafa Kemal’in bütünleştirici, barışçıl, yenilikçi ve çağdaş anlayışını yaşatmak ve bu ilkeleri muhafaza ederek milletimize hizmet etmeye devam ederken, diğer yandan O’un gösterdiği muasır medeniyet seviyesine gelmek için azimle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını belirten Başkan Osman Genç, "10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, O’nun düşüncelerine yönelmek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.