AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı.

Köktaş, mesajında şu sözlere yer verdi: "Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin önderi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümün de saygı ve rahmetle anıyorum. Atatürk’ün temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkanları güçlendirmek, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Hepimizin en temel görevi, onun bu ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir. Büyük bir öz güvenle bir kez daha diyoruz ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’büyük eserim’ dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti altında milletimiz birlik içinde özgür ve müreffeh olarak ilelebet yaşayacaktır. Onun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru milletimizin her bir ferdine en ileri hayat standartlarını sağlamak için büyük bir seferberlik içindeyiz.

Bu seferberlik içinde Türkiye’de, inşa edilen yollarla, barajlarla, konutlarla, üniversiteler, okullar, dersliklerle, hastanelerle, stadyumlarla, kültür merkezleriyle, yurtlarla bölgesinin ve dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına girmiştir.

Türkiye artık ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.

Türkiye, bugün Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, O`nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."