İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yabancılar Pazarı esnafları ile bir araya geldi. Başkan Tok, düzenlenen toplantıda "Yabancılar Pazarı’na sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yabancılar Pazarı esnafı ile Acem Tekkesi’nde buluştu. Esnafları İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde ağırlayan Başkan Tok, misafirleri ile yakından ilgilendi. Toplantıya Başkan Erdoğan Tok’un yanı sıra Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç, İlkadım Belediye Yabancılar Pazarıspor Kulübü Başkanı Ali Akyüz, İlkadım Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yahya Çınkıl ve çok sayıda pazar esnafı katıldı.

“SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ”

2004 yılında Yabancılar Pazarı esnafına çarşının bakımı ve sorunların çözülmesi kapsamında söz verdiğini ve sözünü tuttuğunu, ayrıca çarşıya da her zaman sahip çıkılması gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İlkadım Belediyemizin yeniden restore edip yeniden hizmete sunduğu tarihi acem tekkesinde değerli Yabancılar pazarı esnaflarını ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyorum. Yabancılar pazarı birliktelik ile kardeşlik bağı ile bugünlere dimdik geldi. Esnaflarımız iyi mücadele etti. Ekip ruhu ile birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket ederek güzel bir pazarın kurulmasına vesile oldular. Bu birliktelikten ötürü tüm yöneticileri tebrik ediyorum. Esnaf kardeşlerimizin ilettiği sıkıntıları İlkadım Belediyesi olarak çözebildiğimiz kadarını çözmek için kolları sıvıyoruz. Çarşımızın esnafımızın her zaman yanında olduğumuzu biliyorsunuz. Esnaflık gerçekten sıkıntılı bir meslek. Ben de esnaflıktan gelen bir kardeşinizim. Esnaflarla bir arada olmayı oldukça önemsiyoruz. Sorunlar birlikteyken iç içeyken çözülüyor. 2004 yılında yabancılar çarşımızı gezerken esnaflarımıza söz vermiştik. ‘Çarşımıza sahip çıkacağız’ diye, sözümüzü tuttuk ve her zaman tutmaya devam edeceğiz. Bu pazarı herkes sahiplenmeli herkes Samsun’un markası haline gelmiş bu özel çarşıya sahip çıkmalıdır. Allah birlik ve beraberliğimizi hiç bir zaman bozmasın Rabbim yolunuzu yolumuzu açık etsin” diye konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, düzenlenen toplantının ardından pazar esnafı ile birlikte tarihi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.