Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, alt yapı çalışmaları tamamlanıp Cadde AVM’ye dönüştürülen Çiftlik (İstiklal) Caddesi’nin yeni haliyle göz kamaştırdığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatı ile 1 Nisan’da çalışmalara başlanan Çiftlik Cadde AVM Projesi büyük oranda tamamlanarak hizmete girdi. Vatandaşlar araç trafiğinden arındırılmış caddede adeta nefes alırken, alışveriş yapmanın ve keyifli dakikalar geçirmenin tadına varıyor.

Çiftlik Caddesi’nin Türkiye’nin her yerinden gelinip gezilecek, alışveriş yapılacak bir yer haline geldiğini ifade eden Başkan Yılmaz, esnafın da özverisi ve gayretleri ile Çiftlik’in yakın zamanda İstanbul Eminönü Çarşısı’nın çevresindeki alışveriş konsepti gibi bir yer olacağını kaydetti.

Samsun’un en hareketli caddesi olan İstiklal Caddesi’nde (Çiftlik) projenin tam manasıyla tamamlanmadığını ifade eden Başkan Yılmaz, binaların caddeye bakan dış cephelerinin giydirilmesi ve iş yerlerinin estetik bir şekle büründürülmesi sürecinin ise devam ettiğini belirti.

Çiftlik Cadde AVM projesinin kentin yeni vizyonuna önemli katkı yapacağının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, caddenin albenisini ve imajını daha da üst seviyelere çıkarmak istediklerini vurguladı. Bunun için binalarda oturan apartman sakinleri ile esnaflardan destek beklediklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Biz bu proje ile şehrimizin geçmişi ile günümüz arasında köprü kurmayı, çok sayıda hatıra barındıran Çiftlik caddesini modernizasyona kavuşturmayı düşündük. Modern şehirlerde görülen alışveriş merkezlerinin yoğunluğu Samsun’da da ortaya çıkınca bu önemli Caddemizi alışveriş merkezi standardına, konseptine uygun hale getirmek istedik. Türkiye’de bunun başka örneği yok. Çiftlik esnafının oluşturduğu dernek ile de istişareler yaptık. Buraya belli bir disiplini ve düzeni kazandırmak gerektiğini ortaya koyduk. Neticede bir proje yaptık. Zaman zaman eksiklikler olabilir. Ama bundan sonra artık Çiftlik esnafına çok görev düşünüyor. Esnafların oluşturduğu dernek yönetimi ile birlikte belirlediğimiz düzen, intizam ve disiplini ortaya koymaları gerekiyor" dedi.

Şehrin parasının bir kısmını bu proje için harcadıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, bunun karşılığı olarak da esnafların gereken özveri ve katkıyı vermek zorunda olduklarını dile getirerek, "Biz bu caddeyi, belli bir kalite standardına getirmek zorundayız. Hakikaten güzel bir iş ortaya koyduk. Bunun sonuçları olumlu ve güzel olursa projeyi Subaşı’na kadar uzatacağız. O bakımdan esnaflarımızın da bu standartlar çerçevesinde bizlere katkı vermeleri lazım. Dış cephe görüntülerini, cephe kaplamalarını, vitrin düzenlemelerini, reklam tabelalarını düzenleyip Bulvar AVM’de olduğu gibi bordo tenteleri belli estetikte koymaları lazım. Şu ana kadar yeterli gayreti göstermediklerini görüyorum ama bunu kendilerinden rica ediyorum" şeklinde konuştu.

"BURASI EMİNÖNÜ ÇARŞISI GİBİ OLABİLİR"

Çiftlik Cadde AVM Projesi’nin şehrin modern ve estetik değerini yükselten bir proje olduğuna da değinen Başkan Yılmaz, "Bu cadde, Samsunluların ve Çiftlik esnafının malıdır. Burası Türkiye’nin her yerinden gelinip gezilecek, alışveriş yapılacak yeri haline gelecek. İstanbul Eminönü Çarşısı çevresindeki alışveriş konsepti gibi bir yer olacak. Bunun için de esnaflarımızın azıcık katkı vermeleri gerekiyor. Buranın peyzajı için Yalova’dan TIR’larla güzel ağaçlar getirttik. Bunları şık saksılar içinde cadde mobilyalarının çevresine koyduk. Üzülerek söylüyorum ki, bu ağaçlara zarar veriyorlar. İzmarit atıp plastik şeyler bağlıyorlar. Esnaflarımız bunları yapanlara müsaade etmesinler, sahip çıksınlar. Seyyar satıcılara dönük zabıtalarımıza katkı versinler. Burayı temiz kullanma konusunda hassasiyet göstersinler ve düzen konusunda üzerlerine düşeni yapsınlar. En azından yapmaya çalışsınlar, yetişemedikleri oranda biz belediye olarak devreye gireriz. Sahiplenmeyle ilgili kendilerinden gayret bekliyoruz” ifadelerini kullandı.