Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Çakmak Barajı’nda su hızla azaldı. Bu sorunu çözmek için Çakmak Barajı’na, Suat Uğurlu Barajı’ndan kanallarla su basacağız. 15 milyon liraya geçtiğimiz günlerde ihale ettik. 5.5 kilometrelik bir hat olacak” dedi.

Samsun’da iş dünyasının önde gelen isimlerini Ayvacık Gölü’nde bulunan Samsunum-2 gemisinde misafir eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da ve Ayvacık ilçesinde planladığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Samsun’un Ayvacık, Vezirköprü, Terme, Ladik ilçelerini turizmine kazandırmak için çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Ayvacık, Vezirköprü, Terme, Ladik ve Kolay gibi bölgelerimiz Samsun’un turizm potansiyelini yükseltecek imkana sahip. Bu imkanı kullanarak turizm bölgelerimizi geliştirmek istiyoruz. Buna yönelik proje çalışmalarımızı belli bir aşamaya getirdik. Terme ilçesi Miliç mevkisi sahilinde çamlığın olduğu yerde güzel tesisler yapıyoruz ve bu tesisleri turizme açacağız. Ayvacık ilçemizde baraj gölümüzün içerisindeki adanın karşısında bir alan, Turizm Bakanlığı ile turizm alanı ilan edildi ve turizm planlaması yapılıyor. Birkaç ay içerisinde bunlar tamamlanmış olacak. Turizm tesisi ve tatil köyü yapmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin çok az yerinde olan bir cennet köşelerden bir tanesi de Ayvacık ilçesi. Buradaki güzel kompozisyon değerlendirilecek ve bölgeye hem maddi hem de manevi bir kazanç sağlayacak. Bunların yanı sıra Ayvacık ilçesinden Eynel Köprüsü ile karşı yamaca geçtiğimizde yolumuz yoktu. O bölgede de yol açma çalışması ile karşı bölgeye de insanlar rahat bir şekilde ulaşacak ve baraj üzerinden Samsun yoluna geçebilecek. Toplamda 15 kilometre uzunluğunda olan yolun 5 kilometresinin toprak işini arkadaşlarımız bitirdi" diye konuştu.

"SAMSUN’DA TAŞERON FİRMA BULAMIYORUZ”

Samsun’da yeni projelere imza atacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Samsun’da taşeron firma bulamıyoruz. Ankaralı firma gelip yapıyor. Bazı işleri Samsunlular yapıyor. Ama biz bunları neden dışarıya yaptıralım. Bu benim canımı yakıyor. Metrobüs konusunda troleybüs düşünüyoruz. Tekkeköy ilçemize ’Bilim ve Teknoloji Müzesi’ yapılacak. Binası ortalama 20 milyon lira tutuyor. Alet ve edevatları ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sağlayacak. Ayrıca ’Panaroma 1919 Müzesi’ yapılacak. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı yerden başlayarak Yaşar Doğu Spor Salonu’nun olduğu alanı ’Panaroma 1919 Müzesi’ haline getireceğiz. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı noktadan başlayarak açık hava müzesi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

"EN SON YAĞIŞTA 20 SANTİM YÜKSELDİ"

İçme suyu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz şu bilgileri verdi: "Çakmak Barajı’nda su hızla azaldı. Bu sorunu çözmek için Çakmak Barajı’na, Suat Uğurlu Barajı’ndan kanallarla su basacağız. 15 milyon liraya geçtiğimiz günlerde ihale ettik. 5.5 kilometrelik bir hat olacak. Sudaki kokunun sebebi ise Çakmak Barajı’nda su azaldı. En son yağışta 20 santim yükseldi. Bu yükseklik sadece 5 günlük su. Su seviyesi azaldığı için bitki kokuyor. Kokuyu gidermek için çalışıyoruz ama fazla ilaç kullanmak istemiyoruz. Koku tabandaki bitki kokusu. Yağış olmaması ve kar yağışının olmaması nedeniyle Çakmak Barajı bu yaz sıcaklardan etkilendi."

Programa iş adamlarının yanı sıra Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, belediye meclis üyeleri katıldı.