Novorissisk Başkonsolosu Beste Pehlivan Sun, Samsun TSO’nun, Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla Rusya’nın Krasnodar kentinde düzenlediği, “Krasnodar’da Samsun İş Günleri” adı altındaki etkinliğe katılan heyet onuruna resepsiyon verdi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Rusya Federasyonu ile ekonomik işbirliğini geliştirmek, Samsun İhracat Stratejisi Planı’nda belirtilen ihracat hedeflerine ulaşmak ve hedef pazarlarımızdan olan Rusya pazarına Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, Rusya’nın Krasnodar kentinde, 11-14 Aralık tarihlerinde organize ettiği, “Krasnodar’da Samsun İş Günleri” devam ediyor.

Türkiye’nin Novorissisk Başkonsolosu Beste Pehlivan Sun, etkinliğin başladığı günden buyana bir an bile yalnız bırakmadığı Samsun heyeti onuruna Hilton Garden Otel’de resepsiyon verdi.

RESEPSİYONA KATILIM YÜKSEK OLDU

Resepsiyona, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, diğer protokol üyeleri ile birlikte Novorissisk Belediye Başkanı Vladimir Sinyagovski, Krasnodarlu davetliler ve Samsun’dan etkinliğe katılan sanayici ve işadamları katıldı.

İŞBİRLİKLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Resepsiyonda konuşan Türkiye’nin Novorissisk Başkonsolosu Beste Pehlivan Sun, Rusya ile Türkiye’nin son yıllarda artan işbirliklerine vurgu yaparak, “Ülkemiz, Rusya Federasyonu’nun önemli ticaret ortaklarından biridir. Uluslararası ilişkilerde yaşanan güncel gelişmeler neticesinde, aramızdaki ticaretin ülkemiz lehine daha da artması kuvvetle muhtemeldir. Bu çerçevede, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde, Samsun’un potansiyelinin görev bölgemizde tanıtılması amacıyla düzenlediği organizasyon, son derece zamanlı bir girişim olmuştur” dedi.

“SAMSUN’UN İSMİNİ DUYMAYAN NOVOROSSİSKLİ KALMASIN”

Krasnodar bölgesinin öneminden de bahseden Beste Pehlivan Sun, “Krasnodar bölgesi, zengin ekonomisi, çok kültürlü toplumsal yapısı ve zengin coğrafyasıyla ilgi çeken bir bölgedir. Krasnodar bölgesine bağlı olan Novorossisk de liman sayesinde her daim gelişmekte olan, canlı bir ekonomiye sahip şehirdir. Novorossisk’in bir diğer önemi ise Samsun ile 2010 yılında tesis edilmiş olan ‘Kardeş Şehir’ ilişkisidir. Başkonsolosluk olarak biz de bu ilişkilere elimizden geldiğince katkı sağlamaya çaba gösteriyoruz. Samsun’un adını duymayan Novorossiskli kalmaması için uğraşmaktayız” diye konuştu.

MURZİOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da Krasnodar’a geldikleri günden beri heyetlerine yakın ilgi gösteren ve kendilerini bir an olsun bile yalnız bırakmayan Başkonsolos Beste Pehlivan Sun’a teşekkür etti.

Samsun rüzgarının estiği Krasnodar’da Başkonsolos Beste Pehlivan Sun, misafirleriyle yakından ilgilendi.