Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Bosna Hersek’teki Sarayevo Üniversitesi arasında düzenlenen “Mevlana Değişim Programı” kapsamında Sarayevo Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aida Saraç Hadzihaliloviç OMÜ’de eğitim verdi.

OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salonda düzenlenen eğitime OMÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Süleyman Kaplan ve Bünyamin Şahin, Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Salonda katılımcılara sunumunu İngilizce olarak yapan Sarayevo Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aida Saraç Hadzihaliloviç, Hippocampus’un volümetrik analizi konulu seminer verdi. Hadzihaliloviç seminerinde, Hippocampus hacminde hastalığın posttravmatik stresin yaptığı etkiyi araştırmış ve MR görüntülerden savaş gazilerinin beyninde, hafızasında, davranışlarında ve kişilikleriyle ilgili işlev yapan beyin bölgelerinde oluşturduğu olumsuz etkileri hakkında bilgiler aktardı.

Yrd.Doç.Dr. Aida Saraç Hadzihaliloviç, seminer öncesi OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bünyamin Şahin ile birlikte Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Haydar Şahinoğlu’nu makamında ziyaret ederek, seminer hakkında bilgi sundu.