Obez, Tip 2 diyabet ve hipertansiyon hastalığı bulunan bir vatandaş, Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Uzmanları tarafından yapılan ameliyatla hayata yeniden tutundu.

Samsun’da Obez, Tip 2 diyabet ve hipertansiyon hastalığı bulunan Nazan Akman, Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op. Dr. Kerim Güzel ve Op. Dr. Muzaffer Al tarafından yapılan SADİ-S ameliyatı ile hayata yeniden merhaba dedi.

Hastaya yapılan cerrahi operasyon hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op. Dr. Kerim Güzel ve Op. Dr. Muzaffer Al, "İlk olarak diyabet yani şeker hastalığının nasıl düzelttiği konusunda bilgi vermek istiyoruz. Bu sorunun iki cevabı vardır. Birincisi, kilo kaybının sağlanması, ikincisi ise sindirim sisteminden salgılanan hormonların etkisidir. Kısıtlayıcı tipte bariyatrik cerrahiler (mide kelepçesi ve tüp mide ameliyatı) birinci yöntem yani kilo kaybı ile şeker hastalığını düzeltmektedir. Biz Nazan hanıma SADİ-S amaeliyatında mide hem tüp haline getiriliyor ve aynı zamanda oniki parmak bağırsağın birinci kısmında ayrılarak ince bağırsağın son 250 santimine yeniden ekleniyor. Böylelikle hem Çıkartılan mide bölümünden salgılanan açlık hissi hormonu (Gherelin) salgısı azaltılmış olur. Bariyatrik cerrahi yöntemleri (obezite cerrahisi) en az 50 yıl geçmişi olan bir cerrahi yöntemdir. Sanıldığının tersine, hem ülkemizde hem de dünyada çok eskilere dayanan bir birikim vardır. Bariyatrik cerrahisi yöntemler ile şeker hastalığının günler içinde tamamen düzelmektedir. Şeker, tansiyon ve kolesterol ilaçları sırasıyla çöpe atılmaktadır” dedi.

Bir çok hastalığından kurtulduğu için hayata sanki yeniden gelmiş gibi hisseden Nazan Akman ise, ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op. Dr. Kerim Güzel’e, Op. Dr. Muzaffer Al’a ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.