Samsun Canik Belediye Spor Kulübü bünyesinde bulunan badminton sporcuları, anavatanı Çin ve Endonezya gibi ülkeler olan bu uzak doğu sporunda uluslararası arenada yarışıyor.

İstanbul’da 8-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 15 Yaş Altı Badminton Balkan Şampiyonası’nda başarılı sonuçlara imza atan Samsun Canik Belediye Spor Kulübü badminton sporcusu Mazhar Büyükgöze, antrenörleri Ömer Aydoğmuş ve Kerem Kaylı ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Badminton Türk Milli Takımı’nın 1. olduğu şampiyonada bronz madalya kazanan ve aynı zamanda rakiplerinden 5 yaş küçük olmasına rağmen Uluslararası Badminton Gençler Puan Turnuvası’na da seçilen Büyükgöze, kendisine verdiği destekten dolayı Başkan Genç’e teşekkür etti.

HEDEF 2020 OLİMPİYATLARI

Genç sporcuyu başarısından dolayı tebrik eden Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak verdiğimiz destek sonucunda ilçemizin adını sadece ulusal değil, uluslararası şampiyonalarda da duyuruyoruz. Anavatanı Çin, Malezya, Endonezya gibi Uzakdoğu ülkeleri olan bir spor dalında sporcumuzun kazandığı başarı bizim için çok önemlidir. Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde badminton sporuyla uğraşan 80 sporcumuzun 20’si elit seviyede. İnşallah bunlardan 3-4 tanesini 2020 olimpiyatlarına hazırlayacağız. Amacımız, sporcularımızı uluslararası yarışmalarda dünya sporcularıyla yarışır hale getirmek" dedi.

“SPORA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Sporun, gençleri kötü alışkanlıklardan korumasının da yanında şehirler ve ülkeleri ön plana çıkaran önemli bir faaliyet olduğuna işaret eden Genç, "Hayalleriniz varsa hedefleriniz vardır. Bizim hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin spor politikasına uygun olarak sağlıklı nesiller yetiştirmenin yanında olimpiyatlara katılabilecek yetenekleri bulup, yetiştirmektir. Bu anlamda genç sporcularımızın şimdiden önemli başarılara imza atıyor olması bizleri gelecek adına umutlandırmaktadır. İnanıyorum ki Mazhar Büyükgöze yavrumuz ve diğer sporcularımız daha büyük başarılara imza atacaklardır. Bundan sonra da spora ve sporcuya olan desteğimiz sürecektir" diye konuştu.