Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mevlana Haftası nedeniyle düzenlenen kahvaltıda, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nde eğitim gören öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi.

Eşi Nimet Genç’in de katıldığı kahvaltıda öğrenci velileriyle sohbet eden Başkan Genç, manevi değerlerin önemine işaret etti. Mevlana’nın sadece Türk milletine ait bir din ve irfan adamı değil, insanlığa yol gösteren evrensel bir şahsiyet olduğunu ifade eden Genç, kampüste eğitim gören çocukları, Mevlana’nın ışığında geleceğe hazırladıklarını belirtti.

ÇOCUKLAR İLİM VE İRFAN ÖĞRENİYOR

Eğitim ve irfan yuvası olan kampüse halkın da onayını alarak Hz. Mevlana’nın adını koymalarında ki amacın, değerleri ön plana çıkarmak ve Mevlana’yı çocuklara tanıtmak olduğunu ifade eden Genç, "Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nde okuyan çocuklarımız ilimin yanında irfan da öğreniyor. Çocuklarımız geleceğe manevi değerlerimizi özümseyerek yürüyor. Çünkü aziz milletimizin var oluşunun tek sebebi kendi değerleriyle bütünleşmesidir. Bu millet ancak böyle huzuru bulmuştur ve insanlığa huzur getirmiştir" dedi.

“TÜRKİYE’DE BÖYLE KAMPÜS YOK”

Mevlana’nın, "Dün geçti gitti. Dün gibi, dünün sözü de geçti. Bugün yepyeni bir söz söylemek gerek" sözünü hatırlatan Başkan Genç, "Türkiye’de böyle bir kampüs yok. Biz bu kampüsü yepyeni sözler söylemek amacıyla kurduk. 21. yüzyılı bilemezsek çocuklarımızı doğru birikimle donatamayız. Burada kurduğumuz eğitim tesisleri dershanelerin dönüşümüne de model olmuştur. Aynı zamanda Kur’an-ı Kerim, tefsir, Peygamberimizin Hayatı gibi derslerle çocuklarımıza dinimizi öğretiyoruz. Tek amacımız, Hz. Mevlana’nın dediği gibi ilim, irfan bilen, dinini öğrenen gençler yetiştirmek. Çünkü bir şehir sadece binalarla değil, manevi değerleriyle birlikte yükselmelidir" diye konuştu.

GENÇ, ÇOCUKLARA ÖDÜL VERDİ

Kahvaltının sonunda Başkan Osman Genç, yoğun başvuru nedeniyle Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan Kariyer Gelişim Merkezi ve Canik Akıl Küpü Etüt Merkezi’ne öğrenci almak için yapılan sınavda derece elde eden öğrencilere ödüllerini verdi.