Canik Belediyesi, Karadeniz’de bir ilki gerçekleştirerek engelli vatandaşlar için kafe ve park yapıyor.

Canik Belediyesi tarafından Kuzey Yıldızı mahallesinde Engelsiz Kafe ve Engelsiz Park çalışmaları başladı. Yeni Canik hedefiyle yola çıkılan yeni dönem projeleri arasında yer alan kafe ve park çalışmalarını yerinde inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Genç, proje tamamlandığında engelli vatandaşların harika bir kafe ve parka kavuşacağını söyledi.

Belediye olarak hedeflerinin herkes için bir şehir ortaya çıkarmak olduğunu belirten Osman Genç, "Eğer bir şehirde eksikleri giderirseniz o şehir yaşanabilir olur. Şehirlerin yarıştığı günümüzde ilçemizde 7’den 77’ye herkese hitap eden, eksiksiz ve engelsiz bir şehir için çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun önemli bir kısmını oluşturuyor. Engelsiz Kafe, engelli vatandaşlara hitap edecek. Burada engelli insanlarımız görev yapacak. Yine engelli kardeşlerimiz ürettikleri ürünleri burada satışa sunabilecek ve sosyal etkinlikler yapabilecek. Aynı zamanda Engelsiz Park’ta da çocuk parkı, fitness alanı, oturma alanları, teras alanı kullanabilecek. Engelsiz kafe ve parkımızı 2015 yılı içerisinde tamamlayacağız ve engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Toplam 3 bin 100 metrekare alan içerisinde hayata geçirilecek projenin 90 metrekaresi Engelsiz Kafe, diğer kısmı teras alanı, engelsiz çocuk parkı, fitness alanı, oturma alanları, otopark ve yeşil alan olacak.