Samsun’un Çarşamba ilçesinde kurulan Yüksek Öğretim Kurumlarını Destekleme ve Geliştirme Derneği (ÇAYED) Yüksek öğrenim alanındaki çalışmalar ve hedeflerin değerlendirildiği toplantı ile harekete geçti.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın kurucu dernek başkanlığını üstlendiği yönetimde, Hukuk, İletişim ve Sosyal Bilimler Fakültelerin yapım maliyetlerini üstlenen hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu onursal başkan oldu.

Çarşamba’daki yüksek öğrenim alanındaki çalışmalar ve hedeflerin değerlendirildiği toplantı da konuşan Belediye Başkanı ve Dernek Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşamba’da 6 yılda Yüksek öğrenimde büyük mesafeler kat edildi” dedi.

İlçeye yüksek öğrenim alanında yeni yatırımların geleceğini kaydeden Başkan Dündar, “İlçemizdeki yüksek öğrenim kurumlarının eğitim, öğretim ve idari faaliyetlerini yerine getirmelerinde sürekliliği ve birliği sağlamak, hızla gelişip kalkınabilmeleri ve bölgenin beklentilerini karşılayan güçlü birer eğitim merkezi olabilmeleri için bölge imkanlarını seferber edeceğiz. Yüksek öğrenim kurumlarının eğitim, öğretim faaliyetlerini burs, yatırım gibi katkılarla geliştirip, gerektiğinde dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve biçimleri kapsamında akademik ve idari faaliyetleri mali yönden destekleyeceğiz. Çarşamba ilçesinde kurulan ve kurulacak olan yüksek öğrenim kurumlarının müstakil bir üniversiteye dönüşmesini sağlamak ve bu amaçları gerçekleştirmek için özel kesim, kamu kesimi ile yüksek öğrenim kurumları arasında işbirliğini temin edeceğiz” diye konuştu.

ÇAYED Kurucusu ve Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba’daki Yüksek öğretim faaliyetlerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini, öğretim görevlilerinin ikametleri için ücretsiz konut tahsis edeceklerini söyledi. Çarşamba’nın yüksek öğrenim alanındaki başarılarını geliştirmek için birlik ve beraberlik içinde olduklarını kaydeden Kaymakam Caner Yıldız ise, “Birlik beraberlik neticesinde kısa zamanda çok yol kat edildi. Ben çok yerde görev yaptım, Çarşamba kadar birlik ve beraberliğin kuvvetli olduğu bir yer görmedim” şeklinde konuştu.

Hukuk Fakültesi Dekanı ve Derneğin Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Tiftik, “Güneşdoğdu Kampüsü’nün gelişmesi ve öğretim görevlilerinin desteklenmesi öncelikli konularımız arasındadır” dedi.

Derneğin Onursal Başkanı Hayırsever M. Kemal Güneşdoğdu, "Çarşamba’daki yüksek öğrenim yatırımlarına çok önem veriyorum. Bu iş benim hayatım" diye konuşmasını tamamladı.