Gazeteci-yazar Elif Çakır, Canik Belediyesi tarafından yapılan ve içinde dershanelerin dönüşümüne model oluşturan etüt merkezlerinin de bulunduğu Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nü “kültür mahallesi” olarak nitelendirdi.

MÜSİAD tarafından düzenlenen 17-25 Aralık Dost Modern Darbe Süreci konulu konferansa katılmak üzere Canik’e gelen gazeteci-yazar Elif Çakır, Canik Belediyesi tarafından Belediyeevleri Mahallesi’nde yapılan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nü ziyaret etti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamını da ziyaret eden Çakır, ziyaretin ardından Başkan Genç’in eşi Nimet Genç ve MÜSİAD üyesi Elif Coşkun Bilgin ile birlikte gezdiği Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nü "kültür mahallesi" olarak nitelendirdi.

“TÜRKİYE’DE BÖYLE KAMPÜS GÖRMEDİM”

İçerisinde dershanelerin dönüşümüne model olan Kariyer Gelişim Merkezi, Canik ucuz bayanlar Akıl Küpü Etüt Merkezi, Gençlik Merkezi, anaokulları, kreş, kadınlar için 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, yaşlılar için İkinci Bahar Yaşam Merkezi ile çok amaçlı salonun bulunduğu kampüse hayran kalan Çakır, Türkiye’de böyle bir kampüs görmediğini söyledi. Böyle bir eğitim kampüsü kazandırdığı için Başkan Genç’i tebrik eden Çakır, "Burası adeta bir kültür mahallesi. Türkiye’nin çok yerini gezdim ama böyle bir eğitim, kültür kampüsü görmedim" dedi.

CANİK’TE DERSHANELER YILLAR ÖNCE DÖNÜŞTÜ

Kampüs hakkında bilgi alan Çakır, "Canik Belediyesi dershaneleri yıllar önce dönüştürmüş. Yine Aile Bakanlığı’ndan önce Aile Okulları kurmuş. Bunu öğrendiğimde hem şaşırdım hem de hayranlığımı gizleyemedim. Canik Belediyesi’nin yaptığı bu tür yatırımlar Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek olmalıdır. Demek ki Türkiye birçok gündemle boğuşurken, Canik’te güzel işler de oluyormuş. Canik, vizyonu yüksek bir Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslı" diye konuştu.