Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Kasım ayı toplantısını SAMGAZ’da yaptı.

SAMGAZ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cengiz ve SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, GAZBİR Genel Sekreteri Yaşar Çıkış, GAZMER Genel Müdürü Mustafa Ali Akman, GAZBİR Dernek Müdürü Cem Önal, GAZBİR yönetim kurulu üyeleri ve SAMGAZ yetkilileri katıldı. 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu taslağı ve Tarife Metodolojisi gündemi ile gerçekleşen toplantıda doğalgaz sektörünün mevcut durumu değerlendirildi. Toplantıda ayrıca gelişen ve değişen şartlar karşısında doğal gaz şirketlerinin durumu ve önümüzdeki günlerde firmaların karşı karşıya kalacağı durumlar hakkında istişarelerde bulunuldu.

GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan yaptığı konuşmada, doğalgaz dağıtım şirketlerinin mevcut durumlarının değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi adına bu tür organizasyonların gerekli olduğunu, fikir birlikteliklerinin sektöre katkı sağlayacağını belirtti.

SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdikten sonra bu tür toplantıların şirketlerin gelişimi ayrıca piyasanın değerlendirilmesi açısından önemine vurgu yaptı.

Toplantıya katılanlar Samsun Kent Müzesi ile Amazon Adası’nı ziyaret ettiler.