Cuma namazı sonrası öğrencilere aşure dağıtan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ndeki otistik çocukları ziyaret etti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Camisi’nde cuma namazını kıldıktan sonra öğrencilere aşure dağıttı. Öğrencilerle ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, "Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Birlik ve beraberliğimizin arttırılmasına yönelik yapılan bu ikramlar biz Müslümanları manevi açıdan daha da güçlü kılıyor. Muharrem ayı, İslam alemi açısından büyük önem arz etmektedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

SEVGİ VE SABIR GEREKİYOR

Öte yandan Başkan Osman Genç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Altınkum Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti. İdareci ve öğretmenlerden çalışmalarla ilgili bilgiler alan Genç, otistik çocukların ve ailelerinin sosyal ve kültürel hayata tam katılımlarının sağlanması amacıyla bu alanda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Canik Belediyesi olarak engelli çocukların eğitimine ve topluma kazandırılmasına ayrı bir önem verdiklerine değinen Genç, "Bu çocuklarımızın topluma kazandırılması için sevgi ve sabır gerekiyor" diye konuştu.

“DESTEĞE HAZIRIZ”

Canik Belediyesi olarak sosyal projeler başta olmak üzere önümüzdeki süreçte de engellilere yönelik desteklerinin süreceğini belirten Genç, "Engellilerimiz için belediyemizde Engelliler Koordinasyon Birimi kurduk. Yine engelli vatandaşlarımızın da yararlanacağı Türkiye’nin en fonksiyonel camisini ilçemizde yapıyoruz. Bütün binalarımız engellilerimizin kullanımına uygun. Ayrıca engelli insanlarımız için projeler de geliştiriyoruz. Bundan sonra da engelli çocukların topluma kazandırılarak, yaşamlarını daha kolay hale getirebilmeleri için her türlü desteği vermeye yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.