Hz. Mevlana, vuslatının 741. yıl dönümünde Canik’te konferansla anıldı.

Canik Belediyesi tarafından Mevlana Haftası nedeniyle Canik Kültür Merkezi’nde Hz. Mevlana’yı Anma Gecesi düzenlendi. Yoğun ilgi gören gecede Kur’an-ı Kerim okunurken, semazen gösterileri yapıldı. Gecede Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cevdet Kılıç "Hz. Mevlana’nın Hayatı ve Şahsiyeti", OMÜ İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Bolat da "Hz. Mevlana’yı Anlamak" konulu konferans verdi.

Hz. Mevlana’nın, vuslatının 741. yıldönümünde anıldığı gece Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra sahneye çıkan Dolunay Semazen Grubu tarafından gösteri sunuldu. Konferans öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Hz. Mevlana’nın sadece yaşadığı döneme değil, bugüne de ışık tuttuğunu söyledi. Hz. Mevlana’nın ilim ve irfana büyük önem verdiğine işaret eden Genç, yaptıkları eğitim yatırımlarıyla ilim ve irfan sahibi gençler yetiştirdiklerini belirtti.

Manevi değerlerinden yoksun bir milletin geleceğinin sağlıklı olmasından söz edilemeyeceğini ifade eden Genç, "Biz, bir şehrin manevi değerleriyle birlikte yükseleceğine inanıyoruz. Bunun için gençlerimize Hz. Mevlana gibi değerlerimizi tanıtmamız gerekiyor. İlçemizde kurduğumuz Türkiye’nin en büyük eğitim kampüsüne de Hz. Mevlana’nın adını verdik. Orada çocuklarımızı ilim ve irfan sahibi olarak geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

"Hz. Mevlana’nın Hayatı ve Şahsiyeti" konulu konferans veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cevdet Kılıç da, Bangladeş’te su kuyuları açan, Suriye’ye yardım TIR’ları gönderen Canik Belediye Başkanı Osman Genç için "Mevlana ruhlu Başkan" ifadesini kullandı. OMÜ İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Bolat da konferansında "Hz. Mevlana’yı Anlamak" konusunu işledi.

Gecenin sonunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, konuşmacılar OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cevdet Kılıç ve OMÜ İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Bolat’a seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Mevlana Anma Gecesi’ne Başkan Genç’in yanı sıra AK Parti Canik İlçe Başkan Ercan Eler, AK Parti Canik Eski İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.