İl Sağlık Müdürlüğü, “Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” kapsamında İlçe Sağlık Müdürleri ile hekimlerine “Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme” konulu eğitim verdi.

Samsunum-1 gemisinde düzenlenen eğitim toplantısına İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Cengiz Türkman, Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz, İlçe Sağlık Müdürleri ve Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimleri katıldı.

Sağlık Bakanlığı’nca ekim ayının “Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme” ayı olarak belirlenmesinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü Samsunum - 1 gemisinde İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz başkanlığında proje çalışanları ile birlikte İlçe Sağlık Müdürleri ve Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimlerinin de katıldığı geniş çapta bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla gelinen noktanın değerlendirildiği, planlamaya uygun devam edip edilmediği ve ekim ayı içerisinde yapılan etkinliklerden bahsedildiği toplantının ardından sosyal etkinlik olarak toplantıya katılanlarla birlikte Samsunum - 1 gemisi ile deniz turu atıldı.

Kadın sağlığının önemine değinen İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Cengiz Türkman, “Sağlık Müdürlüğü olarak tüm Samsun halkına sesleniyoruz. Annenizin, eşinizin, kız kardeşinizin, kızınızın meme muayenesini yaptırın. Erken tanı hayat kurtarır. Sevdiklerinizle daha güzel ve uzun bir ömür geçirmek istiyorsanız onları meme muayenesine yönlendirin” dedi.