Samsun şehir merkezinde büyük bir kültür merkezine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AKM’nin salon kapasitesinin 3 katı büyüklüğünde büyük bir kültür sarayı inşa edeceklerini söyledi.

Hançerli mahalle sakinleriyle yaptığı buluşmada kongre ve kültür sarayı için çalışmalarına hız kazandırdıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kıran Mahallesi Ulugazi TOKİ konutlarının yanında bulunan 20 dönümlük alanda büyük organizasyonlara, ulusal ve uluslararası seminer, toplantı ve kongrelere ev sahipliği yapacak büyük bir kültür merkezi kazandıracaklarını kaydetti.

SELÇUKLU MİMARİSİ

Esnafların ve isteklerini tek tek dinleyen Başkan Tok, "Samsun’un en önemli ihtiyaçlarından birisi haline gelen düğün, toplantı, konferans, kongre salonlarının kapasite yetersizliğidir. İlçemizde mevcut kültür merkezlerinin salon kapasitesinin azlığı vatandaşlarımız tarafından sıklıkla dile getirilen bir konudur. Bin 700 kişilik büyük, 900 kişilik küçük toplantı salonu, 500 kişilik düğün salonu olarak Selçuklu mimarisinden esinlenerek Samsunluların kullanımına sunacağımız kültür sarayımızı projesini hazırladık” dedi.

HER GÜN FARKLI YERDE

Her gün farklı bir mahallede, esnaf ve vatandaşlarla olan buluşmaları sürdürdüklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Mahalle buluşmaları kapsamında yaptığımız istişarelerde bölgemizde ki sıkıntıları, olumsuzlukları yerinde görüyor, inceliyor ve anında çözüme kavuşturuyoruz. Artık sorumluluklarımız çok arttı. Halkımızın bizlerden beklentisi çok fazla. Bu yüzden sahadayız. Belediyede durmak istemiyoruz. Bölgede, alanda incelemeler yaparak yapılması gerekenleri ivedi olarak gündemimize alıyoruz" diye konuştu.