İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım’ın en büyük sıkıntısı haline gelen otopark sorununu yapacağımız yarı otomatik kapalı modern ve güvenilir katlı otopark ile çözeceğiz" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi Meclis Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, İlkadım’ın Samsun’un merkezi olması nedeniyle en çok trafik ve otopark sorununun yaşanan bölgesi olduğunu, bu sıkıntıları çözme aşamasında geliştirilen çalışmalar ve projelerde kapalı yarı otomatik, modern, güvenilir katlı otoparkın kısa süre içinde yapılacağını belirtti. Başkan Tok ayrıca, yapılacak olan otoparkın son teknolojiye sahip olacağının altını çizdi.

"MODERN VE YÜKSEK GÜVENLİKLİ"

İlkadım ilçesinin günden güne büyüyerek geliştiğini ve bu gelişim ile birlikte gelen sıkıntılardan en önemlisinin otopark sorunu olduğunu, bu sorunun çözülmesi noktasından yarı otomatik kapalı otopark projesinin hayata geçeceğini belirten Başkan Erdoğan Tok, "Samsun şehrimizin merkezi konumundaki İlkadım ilçemiz günden güne geliştiği gibi sıkıntıları da artıyor. Bu sıkıntıların en önemlisi trafik ve otoparktır. İlkadım Belediyesi olarak bölgemizde yaşanan bu sıkıntıları ortadan kaldırmak adına seri şekilde çalışmalar başlattık. Yapılan araştırmalar sonucunda şuan açık otopark olarak kullanılan ve belediyemiz tarafından işletilen eski Yimpaş yanında bulunan alanımıza teknolojik katlı otopark projesini hizmete sunacağız. Yarı otomatik olacak olan otoparkta son teknoloji kullanılacak ayrıca güvenlik son derece yüksek olacak. Dar alana daha çok araç yerleştirme bakımından otomatik sistemin kullanılacağı otoparkımızda İstanbul gibi büyük şehirlerde yapılan sistem uygulanacak. Bu sayede hem otopark sıkıntısı ile yaşanan trafik sorunu çözülecek hem ihtiyaçlarını karşılamak için ilçemize gelen insanlar araçlarını güvenle otoparkta bırakabilecek” diye konuştu.