İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yerel seçimler öncesi halka verdiği ‘doğalgaz sözü’ yerine geliyor.

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kurulan ortak komisyonun kararına göre, İlkadım ilçesine bağlı Kadıköy, Zeytinlik, Fatih ve Anadolu Mahalleleri doğalgaza kavuşacak. Edinilen bilgiye göre Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinin durumu ise revizyon imar çalışması ile ilgili teklif komisyonda görüşülüp karara bağlandıktan sonra belirginleşecek.

4 mahalleye müjdeli haber

Samsun’un en eski yerleşim alanlarından olan İlkadım’ın 4 mahallesine doğalgaz verilmesi için kurulan komisyondan müjdeli haber çıktı. Samsun’un en eski yerleşim alanlarından olan İlkadım ilçesi Kadıköy, Zeytinlik, Fatih ve Anadolu Mahallelerine doğalgaz alt yapısının sağlanarak bu bölgede yaşayan vatandaşları doğalgaz ile buluşturacak çalışmalar başladı.

“Sorunlar çözüme kavuşuyor”

2013 yılından bu yana Bakanlar Kurulu kararı ile riskli bölge olarak belirlenen mahallelere doğalgaz hizmeti verilemiyordu. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların uzun yıllardır yaşadığı en büyük sıkıntı olarak devam eden ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un seçim vaatleri arasında da bulunan doğalgaz sorunu Başkan Tok’un girişimleri ile çözüme kavuşuyor.

Görüşmeler başladı.

İlkadım ilçesindeki 4 mahalleyi kapsayan çalışmalar İlkadım ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde kurulan komisyonda oy çokluğu ile kabul edildi. Kullanım kararlarının belirlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve değişikliğinin görüşüldüğü komisyon toplantısının karara bağlanmasından sonra doğalgaz sağlayıcı firma ile görüşmelerin başladığı açıklandı. Çalışmaların kapsadığı 4 mahallenin dışında daha geniş bir bölgeye doğalgaz hizmetlerinin verilmesi için girişimlere devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinin de önemli bir sorunu olan doğalgaz sorununu çözmek için gerekli çalışmaların devam ettiği bilgisi verildi.

Tok’un doğalgaz vaadi gerçekleşiyor

Seçim öncesinde verdiği sözleri tek tek yerine getiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Belediyemiz yetkisi dışında kanunlarla bazı mahallelerimizde doğalgaz ile ilgili mağduriyetler yaşanmaktadır. Biz, seçim öncesinde verdiğimiz sözleri unutmadık ve doğalgaz sorununu çözmekte bu vaatlerimiz arasındaydı. Uzun bir çabadan sonra çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başlıyoruz. Kadıköy, Zeytinlik, Fatih ve Anadolu Mahallelerimize doğalgaz müjdesini vermekten mutluluk duyuyoruz. Eski yerleşim bölgeleri ve çarpık kentleşmeden doğan sıkıntıları sırayla tek tek çözüme kavuşturuyoruz. Müjde verdiğimiz 4 mahallemizden sonra özellikle Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerimize de doğalgaz hizmeti sağlamak için kanunlar çerçevesinde imar revizyon çalışmalarımızı ve çözüm araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşımızın daha iyi hizmet almasına olanak sağlayan komisyonun ve kararların hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.