İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kentsel dönüşümü TOKİ ile değil, Samsunlu müteahhitler ile gerçekleştirmek istiyoruz, halkımız bizlere güvensin” dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Reşadiye Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin katılım sağladığı programda Başkan Tok, vatandaşın isteklerini tek-tek dinledi. İletilen istek ve sıkıntıları çözüme kavuşturmak için anında çalışmalara başlayan Başkan Tok, "Halkımızın bizlere güveni tam olsun, bizler vatandaşımızın yüzünü kara çıkarmayız" diye konuştu.

“BİRLİKTE YÖNETİMİ ESAS ALDIK”

Belediyecilik anlayışında, "halkla birlikte yönetim" noktasında hizmetler gerçekleştirdiklerinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bizler bu tür mahalle toplantılarımızı sık sık gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarımızın sebeplerinden bir tanesi mahalleye girince o mahallenin eksikleri ihtiyaçlarını yerinde tespit edip çözüme kavuşturuyoruz. Vatandaşlarımız ile istişareler yaparak hizmet ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi halkla beraber yönetim. Masa başında oturarak burayı şöyle şurayı böyle yapacağız demiyoruz. Vatandaşımızla, mahallelerin ileri gelen insanları ile istişareler ile oluşan hizmet anlayışını önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZ İSTERSE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK”

Mahalle sakinlerin kentsel dönüşüm soruları üzerine Reşadiye Mahallesi olmak üzere İlkadım’ın birçok mahallesinde kentsel dönüşüm atağına başlanılacağını belirten ve çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Tok şunları kaydetti: "Reşadiye, Fatih, buralar geçmiş dönemlerde heyelanlı bölgeydi. Bu mahallelerimiz geçtiğimiz yıllarda heyelanlı bölge statüsünden çıkarıldı. Yalnız geçtiğimiz beş yıl içinde buranın planlanması ile ilgili bir adım atılmamış. Ama şimdi Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışmalarımıza başladık buranın bir an evvel planlamalarını yani beş binlik planlamalarını yaptırıyoruz. Bu planlamalar olmadan istenilen kentsel dönüşümü gerçekleştiremiyoruz. Bu kentsel dönüşüm TOKİ ile değil, Samsun’un ileri gelen müteahhitlerini bir araya getirmek suretiyle bu değişimi dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz. Bu dönüşüm sadece Reşadiye Mahallemize değil, ilçemizdeki birçok mahallemizde yapılması gerekiyor. Planlama çalışmalarımız bittikten sonra, yılbaşının ardından mahalle sakinlerimiz ile konuşmaya bu konuyu danışmaya başlayacağız. Halkımızın isteği doğrultusunda bu değişim ve gelişime öncü olacağız. Halkımız istemediği sürece bu iş zorla yapılmayacaktır.”