Ondokuz Mayıs Üniversitesi Acil Uzmanı Dr. Ahmet Küçük, "İnternet ve şiddet içerikli oyunlar çocuklarda duyarsızlık, beyin aktivitelerinde belirgin azalma, karar verme yeteneğinin bozulması, içe kapanma, sosyal fobi ve hırçınlık gibi davranış bozukluklarına sebep olmaktadır" dedi.

Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından "Çocuklarda Bilgisayar Bağımlılığı ve Şiddet İçerikli Oyunlar" konulu eğitim toplantısı düzenlendi. Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi çalışmalarını gönüllü yürüten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı, "Bu çalışmamız örnek bir çalışmadır. Bunu ekibimizle birlikte okullarda devam ettireceğiz. İnternet bağımlılığı konusunu işlememizdeki amaç çocuklarımızın zararlı alışkanlıklarının temelini oluşturmasıdır" ifadelerini kullandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Acil Uzmanı Dr. Ahmet Küçük ise çocukların ailelerine en çok ihtiyaç duyduğu anlarda internete itildiğine dikkat çekerek, "İnternet tek başına intihar için risk faktörü olarak kabul edilmektedir. İnternet ve şiddet içerikli oyunlar çocuklarda duyarsızlık, beyin aktivitelerinde belirgin azalma, karar verme yeteneğinin bozulması, içe kapanma, sosyal fobi ve hırçınlık gibi davranış bozukluklarına sebep olmaktadır" diye konuştu.

Ailelere bu konuda çok büyük görevler ve sorumluluklar düştüğünü de ifade eden Dr. Ahmet Küçük, "Çocuklarınızın oynadığı oyunların içeriğini kontrol etmelisiniz. Bir çocuk bilgisayar başında günde 30 dakikadan daha fazla zaman geçirmemeli ve bu konuda kararlı olmalısınız. Her şeyden önemlisi çocuklarınıza aileleriyle birlikte zaman geçirmenin zevkini yaşatın, onları dinleyin ve anlayın" şeklinde konuştu.