Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Girişimcilik Kulübü, Canik Belediyesi ve Academy işbirliği ile “İş Yaşamı İçin İmaj Yönetimi, Mülakat Teknikleri ve CV Hazırlama” eğitimi düzenlendi.

Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitime Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Canik Belediyespor Kulüp Başkanı Ercan Bayrak ve öğrenciler katıldı.

OMÜ Girişimciler Kulübü Başkanı Yunus Emre Tuluğ’nun açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkarak öğrencilere seslenen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Bugün başarıyı yakalamanın tek yolu bilgiyi, insanı, planı ve değişimi yönetebilirseniz başarıyı yakalayabilirsiniz. Bilgi bu çağada önemli bir merkez oluşturmaktadır. Çünkü bizim yaşadığımız sizin çağlardaki 20. yüzyılın sonlarına baktığımızda önemli olan bazı yer altı zenginlikleri idi. Şimdi yer altı zenginliklerin geçebileceği kordonların öne çıktığı bir çağda yaşıyoruz” dedi.

Gençliğin tecrübeden daha önemli olduğunu ifade eden Genç, “Bilişim dünyası bizi pek çok şeyden koparıyor. Bilişim ve teknolojiyi kullanmak zorundayız ama insani iletişimleri de ortadan kaldırdığı bir dünya yaşıyoruz. İmaj yönetimi ile ilgili insan önce kendini tanıyacak. Canik Belediyesi’ni küçük bir belediye gibi görebilirsiniz ama yaptıkları işlerin evrensel özellikleri olan önemli işleri icra eden bir belediyeyiz. Biz geldikten sonra değiştirdiğimiz logomuz bile dünya üçüncüsüdür. Çünkü dünya standartları ile birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Geçen günlerde gazetelerde okuduğumda eğitim ile ilgili bilgileri Vali beye yanlış aktarıldı. Samsun’da eğitimdeki seviye çok düşük ve 30. sırada diye ifade ediliyor ama 51. sıradır. Sosyoekonomik seviyesine baktığımız zaman 35. sıradayız. Yaşanabilir kentler arasında da 46. sıradayız. Samsun aynı zamanda kültür ve sanattaki yerine baktığımızda 53. sırada ve güvenlik noktasında ise 49. sırada bir Samsun var. Dolayısıyla şehirleri kalkındıracak olan 21. yüzyılda şehirlere yerel yöneticiler geleceğe taşıyacaktır. Yani hükümetlerin yaptıkları yatırımlarla beraber şehirler bir yere gitmiyor. Dolayısıyla gençlerimizi Hazreti Ali’nin ifade ettiği gibi ‘gençleri sizin yaşadığınız çağa göre değil, gelecekte yaşacakları çağa göre yetiştiriniz’ sözü çok önemlidir. Geleceğe dair gençler yetişmeli. Tecrübe önemlidir ama gençliğin tecrübeden çok daha önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Academy Genel Müdürü Serkan Emir, katılımcılara “İş yaşamı için imaj yönetimi” konulu eğitim verdi.