Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Terme şehir merkezinde kaldırım ve yol işgali yapan esnaf ve seyyar satıcılara yönelik denetim gerçekleştirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Terme kent merkezinde Terme Belediyesi Zabıta ekipleri ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte esnafları ziyaret ederek kaldırım ve yol işgali yapan esnaf ve seyyar satıcılara yönelik denetim gerçekleştirdi.

ESNAF UYARILDI

İş yeri önüne yaya geçişini engelleyecek şekilde sandalye, masa, dondurma dolabı, reklam panosu koyarak kaldırımı işgal eden esnafların uyarıldığı denetimlerde konu ile ilgili broşür dağıtıldı ve kaldırım, yol işgallerinin sona erdirilmesi hakkında tebligat yapıldı.

“KALDIRIMLAR VATANDAŞINDIR”

Terme Kent Konseyi toplantılarında ve sivil toplum örgütleri ile yaptığı toplantıda kentin en önemli sorunları arasında kaldırım ve yol işgali olduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “14.5 metre ve üstü olan yollarımızın denetimi Büyükşehir Zabıta Ekipleri tarafından yapılıyor. Amacımız daha rahat ve yaşanılabilir bir şehir. Kadınlar çocuklar yaşlılar ve engelli vatandaşlar kaldırımları kullanarak kendilerini oluşabilecek kazalardan koruyor. Buralara tezgah koyulması onları zora sokuyor. Kaldırımlar vatandaşındır” dedi.

Bu tür denetim uygulamalarının büyükşehir zabıta ekipleri tarafından belirli aralıklarla sürdürüleceği belirtildi.