AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti ile Samsun son 10 yıl içersinde hayvancılık ve tarımda büyük gelişmeler kaydettiğini söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, İl Başkan Yardımcıları ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti 5. Olağan Kongre süreci kapsamında kongresini tamamlayan Havza İlçe Teşkilatına ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan ve yönetim kurulu üyelerine, hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Köktaş, çalışmalarında başarılar diledi.

İlçe teşkilatlarına yaptıkları ’hayırlı olsun’ ziyaretlerinde ayrıca danışma meclisi toplantılarını da gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Köktaş, bu vesile ile de teşkilat çalışmalarını da gözden geçirdiklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, kongre sonrası yönetimde görev dağılımı yaptıklarını, mahalle ve sandık yönetim kurulları üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

SAMSUN TARIMDA 10 KAT BÜYÜDÜ

AK Parti ile birlikte son 10 yılda Samsun hayvancılığında ve tarımda büyük gelişmeler kaydedildiğini anlatan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, “Türkiye eskiden tarımsal üretimde Avrupa’da dördüncü büyük ülkeydi. Fransa, İspanya, İtalya önümüzdeydi. Son 10 yıl içerisinde onlar da büyüdü ama biz bütün Avrupa Birliği’nin ürettiği tarımsal büyümede 10 kat fark attık. Biz Avrupa’da birinci sıraya yükseldik” dedi.

Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticiyi her zaman desteklediklerini ifade eden Köktaş, “Mazot desteğini ilk kez AK Parti iktidarı başlatmıştır. Kimyevi gübre desteği doğrudan çiftçimize ödendi. Son 12 yılda Samsun’a verilen nakit hibe desteği 903 milyon TL olmuştur. Samsun’a verilen tarımsal destek ödemeleri son 12 yılda 7 kat arttığını tekrar hatırlatmak isterim. İller arasında baktığımız zaman artış oranında Samsun en fazla tarımsal destek alan iller arasında olmuştur” şeklinde konuştu.

SAMSUN HAYVANCILIKTA DA BÜYÜDÜ

Hayvancılıkta da büyümeyi yakaladıklarının altını çizen Köktaş, “Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte, yemden arıcılığa, kanatlı hayvancılığa kadar birçok alanı destek kapsamına aldık. 2002-2013 yılları arasında Samsun’a verilen hayvancılık desteği de 30 kat artmıştır. 2002 yılında 1.6 milyon TL destek verilirken bu rakam 2013 yılında 47.3 milyon TL olmuştur. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kuruldu. AB hibe destekleri yatırımcılarla buluştu. 2002 yılında yüzde 59 olan tarımsal kredi faiz oranlarını, sıfır ile yüzde 8.25 aralığına düşürüldü. Birçok tarımsal faaliyeti faiz indirimli kredi kapsamına alındı. Çiftçimizi yüksek faiz yükü altında ezdirmedik, üretimin önünü açtık” diye konuştu.

Ziyaret sonunda AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, ilçe teşkilatları adına İlçe Başkanı Mahmut Karahan’a seramik üzerine işlemeli tablo hediye etti.