Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı 35’inci yaşını ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılışını dün akşam tüm öğrenci ve velilerin katılımıyla görkemli bir şekilde kutladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapılan geceye, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş ve Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan, öğrenciler, şiir akşamları topluluğunun üyeleri, Capoeira topluluğu üyeleri, eğitmenler, veliler ve sanatseverler katıldı.

Geceye özel olarak hazırlanan Konservatuvar videosunun izlenmesi ardından, açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, “Biz göreve ilk geldiğimizde konservatuvar ve müdürlük olarak sadece 15-16 kişiden oluşuyorduk. Bugün şube müdürlükleri ve birimlerle 300’e yakın çalışanı olan büyük bir daire başkanlığı olduk. Bizler bu ülkenin, bu şehrin insanına daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Kültür ve sanat ile ilgili olarak büyük yatırımlar yapabilir eşi benzeri olmayan tesisler açabilirsiniz ama içinde sizler olmadıktan sonra hiç bir anlamı yok. Bizler büyük bir aileyiz ve her yıl daha da büyüyoruz. Nice 35’inci yılları hep beraber kutlamak bizlere de sizlere de nasip olur inşallah” dedi.

Fotoğraf çekiminin ardından Samsun Şiir Akşamları Topluluğu üyelerinden emekli Edebiyat Öğretmeni Yusuf Kurt ve Şair Kenan Yavuzarslan birer şiir okudu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Kafkas yöresi dansları da seyircilerden büyük alkış aldı. Daha sonra Türk Sanat Müziği Bölümü Şefi Cavit Ersoy yönetiminde Türk Sanat Müziği Solistler Geçidi gerçekleştirildi. Gecede son olarak sahne alan Türk Halk Müziği Korosu ses sanatçıları, konservatuvar müzik koordinatörü ve Halk Müziği Bölüm Şefi Hakan Demir yönetiminde birbirinden güzel türküler seslendirdi.

Gecenin sonunda Sanat Merkezi fuaye alanında katılımcılara kokteyl verildi. Resim bölümünün Samsun sergisini dolaşan katılımcılar bölümler için özel hazırlanan tanıtım stantları önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.