Samsun’da 85 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Kemal Artut, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Alzheimer hastası olan ve 1 haftadır özel bir hastanede yatağa bağlı yaşam süren Kore Gazisi Kemal Artut, hayatını kaybetti. Kore Gazisi için Samsun Büyük Cami’de askeri tören düzenlendi. Törene Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Vali Yardımcıları Mehmet Ali Yıldırım ile Ali Galip Saral, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, aile yakınları askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Büyük Cami’de öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Kore gazisinin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında araca konuldu. Cenaze, Kavak Germiyan Mahallesi’nde aile kabristanlığına defnedildi.

Hayatını kaybeden Kore Gazisi Kemal Artut için üzüntü duyduğunu belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, ailesine de başsağlığı dileyerek, Samsun il ve ilçelerinde 60 Kore gazisinin yaşamlarını sürdürdüğünü söyledi.

MMO ÜYESİNİN ACI GÜNÜ

Öte yandan, Büyük Cami’de öğle namazına müteakip bir cenaze namazı daha kılındı. Makina Mühendisleri Odası Samsun Danışma Kurulu Üyesi Cem Gürel’in vefat eden anneannesi Hacı Emine Saral, kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.