Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aile adaylarına eğitim programı düzenlendi.

23 koruyucu aile adayının katılımıyla İlkadım Sosyal Hizmet Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Bakanlığımız koruyucu aile hizmet modeline çok önem veriyor. Çünkü bir çocuk için en iyi yer bir aile ortamıdır ve o çocuğa en büyük mutluluğu anne sevgisi verebilir. Biz kurum olarak çocuklarımıza her şeyi verebiliriz ama anne sevgisini vermemiz mümkün değil” dedi.

Eğitime konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı ise koruyucu ailelere motivasyon sunumu gerçekleştirdi. Koruyucu aile olmanın önemine değinen Ersanlı, her çocuğun bir ailesinin olması gerektiğini ve çocuğun yetişebileceği en uygun ortamın aile ortamı olduğunu belirtti. Ailede saygı ve sevginin çok önemli olduğuna dikkati çeken Ersanlı, hayatın anlamı, varoluş ve insana değer konularını işledi.

Daha sonra koruyucu aile adaylarına Aile Eğitimi Programı kapsamında Psikolog Alev Aktaş tarafından "Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma", Psikolog Dilara Işık tarafından "Hayatın İlk Çeyreği", Sosyal Hizmet Uzmanı Çiğdem Açıkyıldız Kazel tarafından "Aile Yaşam Becerileri" ve Psikolog Zeliha Şahin tarafından "Evlilik ve Aile Hayatı" konularında eğitim verildi. Aile Eğitimi Programının verilmesinin ardından koruyucu aile adaylarına, koruyucu aile birinci kademe eğitimi kapsamında "Merhaba", "Birlikteyiz" ve "Hazırız" modülleri uygulandı.