Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olan ve Samsun TSO’nun da ortak olduğu KUYAP, Samsun’da yürüttüğü iş geliştirme programlarını ilçelerde de uygulayama geçirecek.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinatörlüğünde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içerisinde koordinatör oda olarak yer aldığı 15 merkezde uygulanmakta olan KUYAP Projesi Samsun TSO liderliğinde Samsun, Kastamonu ve Trabzon’daki çalışmalarına hızla ediyor.

PROJE HEDEFİNE ULAŞTI

Proje hakkında bilgi veren Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun TSO olarak en önemli misyonumuzu firmalarımızın karlılığının sürekli olarak artırılmasına destek olmak olarak görüyoruz. Bu misyonumuz doğrultusunda diğer projelerimiz, çalışmalarımız ile birlikte KUYAP Projesi faaliyetlerini de bölgemizde firmalarımız ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Henüz proje süresi bitmeden Samsun bölgesindeki hedeflerimize ulaştık, ama biz durmuyoruz, bu hizmetimize devam ediyoruz. Öyle ki, proje süresinin bitiminde hedeflerimizin çok çok üstünde firmamıza proje kapsamında iş geliştirme programı uygulamayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda bölgemiz merkezi ile birlikte ilçelerimize de bu hizmeti vermek istiyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda her ay iki ilçemizde bu çalışmaları yürütmek istiyoruz. Bu hizmetten faydalanmak isteyen firmalarımızın KUYAP Proje Ofisi’nde görevli arkadaşlarımızla irtibata geçmeleri yeterli olacaktır. Bizler Samsun olarak bütün ilimiz olarak rekabetçi olacağız. İlçe oda başkanlarımızı ve oda yönetimlerimizi KUYAP Projesi’nin iş geliştirme programlarından faydalanmaya davet etmek istiyorum” dedi.

SİNERJİ GÜNLERİ

İş Geliştirme Programlarının yanında Ocak ayı içerisinde meslek liseleri öğretmenleri ve akademisyenler ile firmalar arasında sinerjiyi kuvvetlendirmek adına da bir çalışma içerisinde olacaklarını belirten Murzioğlu, “Üniversite ve meslek liseleri ile sanayi arasındaki sinerjiyi daha da kuvvetlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda 10 gün sürecek Sinerji Günleri çalışması yapacağız. Firmalarımızı teker teker ziyaret etmek istiyoruz. Öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimiz ile firmalarımız arasındaki köprüyü çok daha kuvvetli hale getirmek istiyoruz. Bu çalışmamızdan faydalanmak isteyen firmalarımızın bizlerle irtibata geçmesi yeterli olacaktır” diye konuştu. Murzioğlu ayrıca, geçtiğimiz dönem içerisinde “İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörel Çalıştayı”nı başarı ile gerçekleştirdiklerini, bu çalışma sonucunda elde edilen bulguların orta ve uzun vadede oda çalışmalarına girdi olarak kullanılacağını belirtti.

KUYAP HAKKINDA

KUYAP Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olup, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde Samsun, Sivas, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odaları koordinatörlüğünde ve 10 büyüme merkezinde yürütülüyor. Bugüne kadar Samsun Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde bölgede yürütülen 50’den fazla iş geliştirme programına 800’e yakın firma sahibi ve çalışan katılım sağlamış olup, 1000’den fazla gün eğitim çalışması tamamlandı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki çalışmalardan faydalanmak için 0362 432 36 26#180 numaralı telefondan veya ‘[email protected]’ ve ‘[email protected]’ adresine mail atılarak da detaylı bilgi alınabilir. Ayrıca çalışmalar sosyal medya üzerinden “Kuyap Samsun Ekibi” üzerinden takip edilebilir.