Medical Park Samsun Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastası çocuklar ve çocukların yakınları tedavi süreçlerinde ihtiyaç duyulan kan ve kan ürünlerinin sorunsuz bir şekilde karşılanmasını sağladığı için Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi’ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

Medical Park Samsun Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastası çocuklar ve çocukların yakınları tedavi süreçlerinde ihtiyaç duyulan kan ve kan ürünlerinin sorunsuz bir şekilde karşılanmasını sağladığı için Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi çalışanlarına teşekkür ettiler. Ziyarette Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Şen, Prof. Dr. Emel Özyürek, Doç. Dr. Murat Elli, Dr. Utku Kavruk, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi çalışanları, Medical Park Samsun Hastanesi çalışanları ile hastanede tedavi gören lösemi hastası çocuklar ve yakınları katıldı.

Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Şen, Türk Kızılayı’nın kan hizmetleri alanında yürüttüğü başarılı çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ederek, kana ihtiyaç duyan hastaların kan ürünü ihtiyaçlarının karşılanması için gönüllü kan bağışı çalışmalarına her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, “Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi sorumluluk sahasındaki sağlık kuruluşunda tedavi gören hastaların tedavi süreçlerinde ihtiyaç duyulan kan ve kan ürünlerinin sorunsuz bir şekilde karşılanmasını sağlamak için faaliyetlerine devam etmektedir. Bu çerçevede Medical Park Samsun Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastası çocukların kan ve kan ürünü ihtiyaçlarının tamamı Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi tarafından karşılanmıştır. Medical Park Samsun Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastası çocukların buffy coat uzaklaştırılmış ve ışınlanmış eritrosit süspansiyonu, taze donmuş plazma, random ve aferez trombosit süspansiyonu gibi kan ve kan ürünleri ihtiyaçlarının tamamı karşılanmıştır” dedi.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ise, “Bölgemizdeki sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların tedavi süreçlerinde ihtiyaç duyulan kan ve kan ürünlerinin sorunsuz bir şekilde karşılanmasının gönüllü kan bağışçılarımızın kan bağışları sayesinde mümkün olmuştur” diye konuştu.

Türk Kızılayı ve Medical Park Samsun Hastanesi olarak gönüllü kan bağışçılarına kurtardıkları hayatlardan dolayı teşekkür edilerek, 18-65 yaş arasındaki sağlıklı kişileri kan bağışında bulunmaya davet edildi.