Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ ), Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu’nun (OKÜP) 7. toplantısına ev sahipliği yaptı.

Samsun OMTEL Otel’de gerçekleşen toplantıya; Ondokuz Mayıs Üniversitesi başta olmak üzere, Amasya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi’nin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile Teknopark ve Teknoloji Ofis

Koordinatörleri ile Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürleri katıldı.

Toplantı “Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Teknoparklar” başlığı altında gerçekleşti. Ar- Ge çalışması yapmak isteyen firmaların üniversitelerde bulunan Teknoparklara nasıl çekileceği konusunda fikir alışverişinde bulunulan toplantıda ayrıca, “Teknoparkların kurulma aşamaları, Teknoparklara yerleşecek firmaların ihtiyacını doğru tespit edecek ön araştırmaların yapılması, Teknoparkların kurulma aşamasından sonra verimli bir işleyişe hangi şartlarda ulaşabileceği” gibi önemli noktalar da ele alındı. Ayrıca sanayisi çok gelişmiş olmayan şehirlerde Teknoparkların kurulmasının nasıl bir sonuç doğuracağı sorusunun üzerinde de duruldu.

Toplantı, gün sonunda yapılan genel değerlendirmeyle son buldu.