Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Kulübü (OMÜBAK) ortaklaşa “Doç. Dr. Kadir Demircan ile nasıl bilim adamı oldum? Neden bilim yapıyoruz?” konulu konferans düzenlendi.

OMÜ Tıp Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen konferansa öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Turgut Özal Üniversitesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Anabilim Dalı Başkanı ve Türk Japon Derneği Başkanı Doç.Dr. Kadir Demircan, konuşmasında tıp fakültesi öğrencilerinin nasıl bilim adamı olabileceği konularına değinerek, Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında yerini alabilmesi için bir tıp öğrencisine düşen görevlerle ilgili bilgiler verdi.

Bilim insanı vasıflarını sayan Doç. Dr. Demircan, bu vasıflara sahip olmak için başta çalışkan olmak gerektiği ve yaşadığı çevreyi iyi bir şekilde gözlemlemek gerektiğini ifade etti. Demircan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için bilim, sanayi ve teknolojinin ülkede hangi durumda olduğunu, bu alanlarda ülkenin yapması gerekenlerin kolay şekilde elde edilemeyeceğini, ülke ve millet olarak bu hedefe ulaşmak için çalışma azmini elden bırakmamak gerektiğini söyledi.

Programın sonunda OMÜ Bilimsel Araştırmalar Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Boz tarafından günün anısına Doç. Dr. Kadir Demircan’a hediyeleri takdim edildi.