Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından ’Hirschsprung hastalığı ve benzeri sendromlar’ konulu web sempozyum düzelenecek.

5 Aralık 2014 tarihinde, 13.00-17.00 saatleri arasında Tıp Fakültesi Dekanlık Pembe Salon’da gerçekleştirilecek olan sampozyumu katılımcıların internet üzerinden ’www.webtv.omu.edu.tr’ linkinden de takip edebilecekler. Sempozyumun, halk arasında çocuklarda bağırsak sinir felci olarak bilinen hastalığa ışık tutacak tartışmaların yapılacağı bir toplantı olacağı öğrenildi.

Sempozyomu düzenleyen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Burak Tander yaptığı açıklamada, "Daha öncede web sempozyumlar düzenledik. Bu organizasyonlarda maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen üniversite rektörlüğü ve tıp fakültesi dekanlığına yardımları için teşekkür ederiz" dedi.

İrschsprung hastalığının çocukluk çağında karşılarına çıktığını ve çocuk cerrahları tarafından tanı konulup, tedavisi, ameliyatları yapılan bir hastalık olduğunu söyleyen Prof.Dr.Burak Tander, bu hastalığın ayrıntılarını, güncel tanı ve tedavi yaklaşımlarını bu sempozyumda tartışacağız" diye konuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mithat Günaydın ise, "Bu hastalık 5 bin canlı doğumda bir görülmekte. Çoğunlukla bebeklik döneminde barsak tıkanıklık belirtileri ile tanı almaktadır. Ancak, bazen kabızlık, gelişme geriliği, enterokolit dediğimiz zehirli ishal tablosu ile de karşımıza çıkmaktadır. Bu sempozyumda karmaşık bir hastalık olan hirschsprung hastalığı ve benzeri sendromlarının tanı, tedavi, ameliyat yaklaşımlarını enine boyuna tartışacağız" şeklinde konuştu.

Sempozyuma konuşmacı olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Çocuk Cerrahisi Prof. Dr. Gonca Topuzlu Tekant, Ege Tıp Fakültesi’nden Çocuk Cerrahisi Prof.Dr.Ahmet Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Patoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdener Özer, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Cerrahisi Prof. Dr. Ender Arıtürk ve Doç. Dr. Mithat Günaydın katılacak.