Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından, “okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya katkıda bulunmak ve kitaba dikkat çekmek” amaçlı okuma etkinliği düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, Türkçe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, akademik personel ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik, Eğitim Fakültesi’nden başlayıp, Fen Edebiyat Fakültesi’nde son bulan “okuma yürüyüşü” ile başladı. Coşkulu bir şekilde süren yürüyüş boyunca öğrenciler; “Yaşasın Kitap, Yaşasın Türkçe”, “Kitap Aklın İlacıdır”, “Kitap Kalbin Aynasıdır”, “Yasalar Ölür Kitaplar Kalır”, “Kitapsız İnsan Kurumuş Ağaç” yazılı pankartlar taşıyarak slogan attılar.

“KİTAP OKUMAYA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Okuma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Bu şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz okuma ile ilgili olan 3. etkinliğimiz. İlk etkinliğimiz ‘Okumaya Zamanım Var’, ikinci etkinliğimiz ise, ‘Okumaya Mekanım Var’ başlıklarını taşıyordu. Tüm bu etkinlikleri gerçekleştirmekteki tek amacımız, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya katkıda bulunmak ve kitaba dikkat çekmektir” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın konuşmasının ardından Aşık Ozan Obalı da içinde okumanın vurgulandığı çeşitli türküleri ve deyişleri öğrencilerle beraber söyledi. Daha sonra, akademik personel ve öğrenciler yaklaşık 1 saat boyunca yanlarında getirdikleri kitapları okuyarak okuma etkinliği sonlandırdılar.