Ordu Doğa Sporları Derneği(ORDOST) Samsun’un Ayvacık ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi.

Ordu Doğa Sporları Derneği tarafından “Samsun’un Saklı Cenneti” Ayvacık ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşüne Ordu’nun ilçelerinden ve Giresun’dan 53 doğa sever katıldı. Doğa etkinliği Ayvacık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tuncay Zeren ve Ayvacıklı doğa fotoğrafçısı Yaşar Semiz’in rehberliğinde gerçekleşti. Etkinlik kapsamında ilk olarak Koçyurdu seyir noktasından Kirazlık Adası manzarası seyredildi.

Üç saat süren ve Eynel Köprüsü’nde biten doğa yürüyüşünün ardından Samsunum 2 isimli tekne ile Suat Uğurlu Baraj Gölü’nde tekne gezisi düzenlendi. Hasan Uğurlu Barajı yeraltı santrali gezisi sonrası ilçenin ünlü yayın balığının da tadına bakan doğa severler etkinlik kapsamında Ayvacık’ta geçirdikleri gün dolayısı ile hayranlıklarını belirtti.

Ordu Doğa Sporları Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Kantekin, Ayvacık’a hayran kaldıklarını belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz etkinlik bizleri Ayvacık’ta ağırlayan dostlarımız sayesinde tam anlamı ile kusursuz sona erdi. Gittiğimiz her yerde gösterilen ilgiden son derece memnun kaldık. Ayvacık’ı geç keşfettik ancak bundan sonra Ayvacık tur programlarımızın vazgeçilmezi olacak. Sloganındaki gibi Ayvacık tam anlamı ile Saklı Cennet" şeklinde konuştu.